Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov önderliğindeki heyet, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu tarafından ağırlandı. Tarım, süt ürünleri, kimya, inşaat sektörlerinden gelen iş adamları Denizlili işadamları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İkili görüşmelerin ardından Ata Ekmek’e fabrika ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Keçeci, Zaporijya’ dan gelen  heyete Denizli ekonomisi ve sanayi yapısı hakkında genel bilgiler verdi. Heyete yönelik bir sunum gerçekleştiren Genel Sekreter Gerelioğlu da, heyetin özellikle istihdam ve ihracat rakamları ile ilgili sorularını yanıtladı. B2B görüşmeleri için gelen DSO üyesi firmaların da kendilerini tanıtmasının ardından yaklaşık 1,5 saat süren ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Organizasyonun ardından açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, Zaporijya ve Denizli’nin birçok benzer özelliğinin olduğunu; bu nedenle işbirliği için uygun bir kent olduğunu belirtti. Keçeci ayrıca “Özellikle bölgedeki enerji yatırımları nedeniyle kablo ve makine imalatçılarının, tarım yatırımları nedeniyle de tarım sektörüne yönelik ürünler üreten makine imalatçılarını ilgi duyabileceği bir sanayi bölgesi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum iki bölge arasında uzun vadeli ve verimli işbirliklerine vesile oluruz” şeklinde konuştu. Görüşmeler sonrasında ziyaretin anısına, karşılıklı plaket ve hediyeler verildi.