Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kapsamında IPARD II 9. başvuru çağrı ilanına çıktı. İlanda “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”  tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecek. Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 ay olarak planlanmaktadır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme için başvurular 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren Denizli İl Koordinatörlüğü’nde kabul edilmeye başlanacak.  Online Proje Başvuru Sistemi 23 Haziran 2020 tarihi 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 26 Haziran olacak. Bu kapsamda ise destek oranı yüzde 55 ile yüzde 65 arasında değişecek ve toplam destek bütçesi 54 milyon euro olacak.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için başvurular 01 Haziran tarihinde itibaren başlayacak. Online Proje Başvuru Sistemi 30 Haziran saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 3 Temmuz olacak. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.  Bu kapsamda destek oranı yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişecek toplam destek bütçesi ise 104 milyon Euro olacak. Online sistem üzerinden yapılan başvurulara ait dosyaların Denizli İl Koordinatörlüğü adresine son teslim tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, “IPARD II Programının dokuzuncu başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için yatırımcılarımızdan hızlı davranmalarını istiyoruz. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 9.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.  Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden  takip edilmelidir. Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanının ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.