Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlıklarını almak için hazırlığa geçti. Besiciler pazarda yerini alırken beklenen hareketlik ise halen daha olmamış durumda. Satıcılar farklı illerden getirdikleri kurbanlıkların halen daha yarısında fazlasının satılamadığından yakınırken, müşteriler ise fiyatlar konusunda şikayetçi olduğunu belirtti. Besiciler Arife Günü’nde yoğunluğun bir anda artarak ellerindeki hayvanları satmayı amaçlarken, müşteriler ise son güne kadar beklemeye geçti. Ağrı’dan kurbanlık getiren Osman Polat ise, yoğunluğun olmadığını ve müşterilerini beklediğini belirterek, “Piyasamızın durumu iyi değildir. Şu an ne olacağı belli değil ve bayrama 3 gün kaldı. 3 güne rağmen müşteri bekliyoruz gelmiyorlar. Hayvanlarımız elimizde kalacak. Geçen seneye göre hiçbir değişim yok. Normalde tıklım tıklım olması gerekir. Müşteri gelmiyor bakalım sonuçlar ne olur” dedi.

Denizli’de bayrama sayılı günler kala Kurban Pazarı’nda sessizlik hakim oldu. Besiciler vatandaşın son gün yoğunluk oluşturmasını ümit ederken, pazarda kurbanlıkların yarısı satılmamış durumda.

“ŞU AN İSTEDİĞİMİZ FİYATA SATAMIYORUZ”

Fiyatların maliyetini dahi kurtaramadığını belirten Naim Yıldırım, “Bu kadar düşüş yaşanacağını beklemiyorduk işin açıkçası. Malımızı aldığımız fiyata satamıyoruz. Şu an kardan vazgeçtik maliyeti kurtarmanın peşindeyiz. Hayvanı aldık 1 sene baktık ve şu an istediğimiz fiyata satamıyoruz. Ben Kars’tan geldim ve şu an malımın yarısı duruyor” ifadelerini kullandı.