Denizli İl Tarım Müdürlüğü, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak, kadın ve genç girişimcilerin sayısını yükseltmek amacıyla kırsal yatırımlara verilen yüzde 50 hibe desteği projesine başvuruların alınmaya devam ettiğini duyurdu. Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında 2 Ağustos da başlayan başvuruların 30 Eylül tarihinde son bulacağını belirten Denizli Tarım İl Müdürlüğü, hibe destek için son 14 gün kaldığını açıkladı. Yüzde 50 hibe desteğini Denizli’de geniş kitlelere duyurulması için Müdürlük, merkez başta olmak üzere ilçe ilçe bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Son olarak Tavas’ta gerçekleşen toplantıda konuşan İl Müdürü Yılmaz Erkaya, yatırımların her yere ulaşabilmesi için İl Müdürlüğü olarak azami emek ve gayretle çalıştıklarını, her türlü sorunu aşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, tüm yatırımların ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

“DESTEK VERİLECEK ALANLAR”

Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında hibe desteği verilecek alanlar ise şunlardan oluşuyor, “Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması-Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması-Soğuk hava deposu-Çelik silo-Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması-Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera-Yenilenebilir enerji üretim tesisleri-Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar-Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, Bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, Kırsal turizm yatırımları, El sanatları ve katma değerli ürünler,Yönelik yatırım konuları.”

Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılar, projelerini https://edys.tarim.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3 internet adresinden elektronik ortamda veri girişi şeklinde yapabilmektedir.