Dünyada talep patlaması yaşanan ve maalesef Türkiye’nin de büyük ölçekte ithal ettiği tomruğa ilgi büyük. Öyle ki, ormanlarıyla öne çıkan Türkiye’de başta Rusya, Ukrayna olmak üzere birçok ülkeden tomruk ve kereste ihtiyacı için ithalat gerçekleştiriyor. Öyle ki, dünyada talep artınca rakamlar baş döndürücü bir şekilde yükseliyor.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü de ülkenin tomruk, kereste ihtiyacını karşılamak,  ithalatın önüne geçmek amacıyla kaliteli sınıf tomruk üretimiyle dikkat çeker hale geldi.

Planlı kesimler sonucu elde edilen orman ürünleri en iyi şekilde değerlendirilerek  kaliteli sınıf tomrukları ihale yoluyla piyasaya sürüyor.

Bu sayede arz açığı bulunan yurt içi sınıf tomruk talebinin karşılanarak, ithalat yoluyla döviz çıkışının da azaltılmasını büyük katkı sunuyor.

Son olarak Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tavas Orman İşletme Müdürlüğü, Konak Orman İşletme Şefliğinde üretimi yapılmış olan ikinci sınıf sedir tomruğu ve  üçüncü sınıf sedir tomruğunu satışa sundu.

Kale Belediye Düğün salonunda gerçekleşen ihaleye ise katılım yoğun oldu. Kaliteli tomrukları işletmelerine götürmek isteyenler çekişmeli bir ihalenin yaşanmasına neden oldu.

İhalede toplamda 2 bin 565 metreküp tomruğun satışından  1 milyon 405 bin  TL gelir elde edildi.