PTT’den 8.610 TL ödeme için son günler! 0-15 yaş çocuğu olanlara başvuru halinde veriliyor! Devletin iş arayan vatandaşlara ya da ev hanımlarına sağladığı imkânların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle devlet kurumu olan İŞKUR yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte küçük yaşta çocuğu olan annelere müjdeli haberi vardı. Devlet destekli olarak başlatılan işte anne projesi kapsamında çocuğu olan kadınlara 2021 yılında günlük 95 TL ödeme yapılıyor. Bu kapsamda annelerini alacağı aylık ödeme 2870 TL olurken 3 ay sürecek olan program kapsamında toplamda 8610 TL almak mümkün.

PTT’den 8.610 TL ödeme için son günler! 0-15 yaş çocuğu olanlara online başvuru halinde veriliyor! Başvuru koşulları çok kolay sadece online başvuru yapmak yeterli…

8160 TL ÖDEME YAPILIYOR

Türkiye İş Kurumu çalışmayan anneler için yepyeni bir proje daha başlattı. Hem kadınların iş hayatında var olmalarını sağlamak hem de 0-15 yaş aralığında çocuğu olan annelere ekonomik anlamda destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında aylık olarak 2870 TL ödeme yapılıyor. İŞKUR'dan annelere verilen destek programı toplamda 3 ay sürüyor ve günlük 95 lira cep harçlığı verilen annelerin 3 aylık süre sonunda alacakları toplam tutar 8610 TL oluyor. Ayrıca aylık 400 TL de annelere bakım desteği olarak veriliyor. Peki işte anne projesi detayları neler? İşte anne Projesi başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR AYLIK 2870 TL ÖDEME YAPIYOR

Çalışmayan ve 0 15 yaş aralığında çocuğu olan anneler iş hayatına yeniden adapte olabilmeleri açısından İŞKUR tarafından sağlanan destek kurslarına katılabiliyor. İşte anne projesi kapsamında açılan kurslar sayesinde birçok kadın istihdam edilebiliyor. Özellikle son dönemlerde çok popüler olan projenin kapsamı ve başvuru koşulları da kadınlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İŞKUR'dan işsiz anneler için başlatılan anne projesi kapsamında hem 2870 TL aylık ödeme almak mümkün oluyor hem de anneler daha sonra iş bulma şansını elde ediyor.

PTT’den 8.610 TL ödeme için son günler! 0-15 yaş çocuğu olanlara online başvuru halinde veriliyor! Başvuru koşulları çok kolay sadece online başvuru yapmak yeterli…

İŞKUR ANNE PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR anne projesi başvurusu yapmak için İŞKUR kaydı yaptırmanız gerekiyor. Yaşadığınız ilde bulunan İŞKUR İl Müdürlüğü'ne giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilir ya da online olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Ardından size bir meslek danışmanı atanır ve anne projesi kapsamında kursa başlayabilirsiniz.

İŞKUR ANNE PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

0-15 yaş çocuğu arası çocuğu olan anneler için başlatılan işte anne projesi kapsamında birtakım başvuru koşulları bulunuyor. İŞKUR anne Projesi başvuru şartları şu şekilde;

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olunmalı,

İşbaşı eğitim uygulamasına müracaatta bulunmalı,

Başvuru tarihinden evvelce üç ay süreyle işverenin çalışanı olmaması,

İşverenin 1.ya da 2. derece yakını ya da eşi olunmaması,

Emekli olmamalı,

Başvuru tarihinden evvelce son bir ay içerisinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olunması,

Bu şartları taşıyan ve işsiz olan anneler proje kapsamında başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Aynı zamanda annelerin iş hayatından kopmaması ardına İŞKUR tarafından aylık 400 TL çocuk bakım parası da veriliyor. Anne projesi kapsamında kursa giden annelere de bu bakım ücreti ödeniyor.