Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli’de hazine taşınmazları için irtifak hakkı, kira ve satış ihalesi düzenleyecek. Denizli’nin Şirinköy Mahallesinde 6 ve Kınıklı Mahallesinde 1 olmak üzere toplamda 7 adet kamuya ait daire ve konutu satışa çıkardı. Konutların kullanım alanı 77 metrekare ile 154 metrekare arasında değişirken, en düşük bedel 70 bin TL ve en yüksek bedel 650 bin lira olarak belirlendi.

Kira ve satış ihalesi

Milli Emlak, Pamukkale İlçesi Irlıganlı Mahallesinde 3 bin 661 metrekare büyüklüğündeki araziyi de 3 yıllığına kiralayacağını açıkladı. İlk yıl kiralama bedeli ise 1648 lira olacak. 

Kumkısık Mahallesinde bulunan 6 bin 190 metrekare büyüklüğündeki tarımsal sanayi depolama alanının da 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkına ilişkin ihalesi yapılacak. Kiralama için ilk yıl tahmini bedel olarak 40 bin 500 lira belirlendi.

16 adet taşınmazla ilgili açıklama

Milli Emlak Müdürlüğü; Eldenizli, Yeniköy, Irlıganlı, Göveçlik, Bozburun, Çakmak ve Gürcan Mahallelerinde bulunan arsa, kargir ev olmak üzere toplamda 16 adet taşınmazın satışı için ihale düzenleyecek. Taşınmazların en düşük bedeli 125 bin lira ve en yüksek değeri ise 6 milyon 948 TL olarak belirlendi.

İhale tarihi duyuruldu

Açık Teklif Usulüyle yapılacak ihaleler, 8 Nisan 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan Çevre Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek.