Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Şubat’ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise Şubat’ta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,3 artış gösterdi. Sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Sanayi üretimi bizim için çok önemli çünkü sanayi üretiminin çıktısında; ihracat var, ithalat var, istihdam var ve hepsinin de çıktısı Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH)’ya giriyor. Sanayi üretimi, aylık ve yıllık bazda takip ettiğimiz verilerin içerisinde bana göre en önemlisi çünkü üretmeden hiçbir şey olmuyor. GSMH’yı etkileyen tüm bu konular da sanayi üretim endeksi rakamlarının içerisinden çıkıyor. Bunlara yıllık bazda baktığımızda hala %5,1 eksi görüyoruz.  Bu da yıllık bazda sanayi üretimi darlığının devam ettiğini ve sıkıntı olduğunu gösteriyor” dedi.

%5,1 görmeyi arzu ettiğimiz bir rakam değil diyen Keçeci sözlerine şöyle devam etti: “Önceki aya göre sanayi üretiminde % 1,3’lük bir artış görüyoruz. Bu da bence bir dönüşüm olduğunun göstergesi.  Bu aydan sonra gelen takip eden aylarda bizim bölgemizde özellikle tekstil sektöründe önemli bağlantılar olduğunu ifade etmek isterim. Çünkü özellikle geçen seneden beri yaşadığımız sıkıntıların, sanayide yara açtığı muhakkak. Dolayısıyla son zamanlarda özellikle sanayi üretimini eksilten en önemli faktörlerden birisi olan iç piyasadaki daralmayı da unutmamak lazım. Özellikle hükümetin, siyasi iktidarın KGF ile iç piyasadaki hareketi sağlamaya çalışması, KOBİ niteliğindeki şirketlerimizin de bir aksiyon alması ile önümüzdeki aylarda sanayi üretimde bir artış görebileceğimizi düşünüyorum. Böylelikle üretime endekslendiğimiz ve her şeyimiz üretime bağlı olduğu için bu konuda hep birlikte sanayi üretiminin daha iyi yerlere gelmesi için çabalamalıyız. diye konuştu.

Gerek imalat sektöründe gerek inşaat sektöründe bir gerilemenin görüldüğünü vurgulayan Keçeci, Denizli için yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Denizli, tekstil, metal ve mermer sektörlerinin ağırlıklı olduğu bir kent. Metal ve tekstil sektörlerinde önemli hareketin olduğunu ve kapasite kullanma oranlarının da %70’lere yaklaştığını ifade etmek istiyorum. Bu konuda da önümüzdeki aylarda özellikle daha iyi rakamların Türkiye geneline de yansıyacağını düşünüyorum. Türkiye’de tekstil önemli bir sektör. Bu sektörün yalnız bizim bölgemizde gelişmesi ya da sipariş alması söz konusu değil. Ben Türkiye genelinde de bu hareketlenmenin olduğunu düşünüyorum. Metal sektöründe de özellikle yurt dışı satışlarının arttığını paylaşmak isterim” dedi.