Cumhuriyet Halk Partisi, Ramazan Bayramı’nda emeklilere 4 bin 253 lira ikramiye verilmesi için meclisi kanun teklifini sundu. Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle, düşük maaşlarla geçim mücadelesi verildiğine dikkat çeken CHP’li kurmaylar, geçtiğimiz yıl bin 100 lira olan ikramiyenin asgari ücrete eşitlenmesini istedi ve konuyu meclise taşıdı. Hazırlanan yasa teklifinde, bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da bayram ikramiyesi verilmesini önerildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, bayram ikramiyesi için meclise kanun teklifini verdi. Artan enflasyon karşısında geçim mücadelesi veren emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine 4 bin 253 liraya çıkartılması istendi. Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyesi olarak emeklilere bin 100 lira verilmişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 LİRA…

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle, emeklilere yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesinin 1.100 liradan net asgari ücret tutarına yükseltilmesi istendi.  CHP’li kurmaylar en düşük emekli aylığının 2 bin 500 lira olduğu dönemde bin 100 liralık ikramiyenin vatandaşın yarasına merhem olmayacağını ifade etti. Artan enflasyon, asgari ücrete yapılan artış ve asgari ücret tutarı üzerinden formül geliştiren CHP’li kurmaylar, piyasaya göre yeniden değerleme yapılması gerektiğini öne sürdü.