Sozcu.com.tr’ye bilgi veren Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün itibarıyla sigara çeşitlerine 3,5 TL ila 4,5 TL arasında zam geldiğini duyurdu. Aybaş, bu zammın bir sigara grubunun çeşitlerine geldiğini, ancak bugün öğleden sonra diğer sigara çeşitlerinin de yeni fiyat liste fiyatıyla satılacağını aktardı.

EN UCUZU 30 TL’YE YÜKSELDİ

Motorine İndirim Geldi Motorine İndirim Geldi

Aybaş’ın verdiği bilgiye göre, yapılan zamla birlikte 30 TL olan bir sigara çeşidi 34-34,5 TL’ye çıkarak yüzde 13 ila yüzde 14,9 oranında zamlanmış oldu. En ucuz sigara da 30 TL’yi yükselmiş oldu.

2 TL ZAM BEKLENİRKEN 4,5 TL GELDİ

Sigara fiyatlarının 2 TL artması beklenirken 3,5-4,5 TL aralığında bir fiyat geçişi olmuş oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önceki gün enflasyon oranlarını açıklamasıyla sigara ve alkollü içeceklere uygulanacak otomatik ÖTV zammı belli olmuştu. Yasa gereği sigara üzerindeki maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarına her 6 ayda bir yurt içi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) oranında zam yapılıyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Yİ-ÜFE’deki altı aylık artış artış yüzde 22,29 olurken bu artışın içki ve sigara fiyatlarını etkilemesi bekleniyordu.