Son dönemdeki zam dalgasından doğalgaz da payını almıştı. Sanayi abonelerine yapılan yüzde 48’lik doğalgaz zammıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, konuyu tekrardan gözden geçirmek için çaba göstereceklerini söyledi. Büyükdede, “Bakanlık olarak biz eğer uygulama tekniğinde bir yanlışlık varsa, uygulama yapısında bir değişiklik arz ediliyorsa bu konuyla ilgili olarak taraflarla bakanlığımız nezdinde bir görüşmeyi koordine edeceğim. Bir program yapıp özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu konunun tekrar masaya yatırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, sanayi üretiminde kullanılan doğal gaza yapılan yüzde 48'lik zamla ilgili açıklamada bulundu ve bakanlık olarak konunun tekrardan masaya yatırılması için çaba göstereceklerini söyledi.

" ZAM DALGASINDAN BİZ ETKİLENİYORUZ"

BOTAŞ’ın zararına dağıtım yaptığını ileri süren Büyükdede,  “ Bizim üzerimize düşen şu anda bulunmuş olan kendi gaz tesislerimizin hızla devreye girmesini sağlayabilmek. Bunun için BOTAŞ’a yatırımlar yapıyoruz. Bütün dünyada bir zam dalgası var. Bu zam dalgasından biz de şüphesiz ki etkileniyoruz. Ama olabildiğince hızlı bir şekilde yerli gazımıza ulaşmamız gerekiyor. Bir de Tuz Gölü'nün altında olduğu gibi doğrudan depolama alanlarımızı optimum ve verimli kullanmamız gerekiyor. Bu konuda bakanlığımızda kurulacak bir koordinasyonla bu konuyu tekrar bir daha masaya yatırıp neler yapılabilirliğini birlikte çözmeye gayret edeceğiz” dedi.