Denizli’nin Kale ilçesinde doğuştan yürüme engelli olan ve edebiyat dünyasında “Engelsiz Yazar” kimliğiyle tanınan Gökhan Sağıt, yayımladığı dört şiir kitabını Denizli Kitap Fuarı’nda okuyucuları için imzaladı.

Edebiyata Uzanan Yaşam Mücadelesi

Denizli’nin Kale ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Gökhan Sağıt’in yürüme engelli olduğu, yaklaşık iki yaşına kadar fark edilemedi. Hayatının erken dönemlerinden itibaren çeşitli zorluklarla karşılaşan Sağıt, engeline rağmen yazma tutkusundan vazgeçmedi. Şiire yönelen Sağıt, zamanla kaleme aldığı eserlerle dikkat çekti.

A W609293 01

Dört Şiir Kitabı Yayımladı

“Engelsiz Yazar” olarak tanınan Sağıt, bugüne kadar “Mucize Dizeler”, “Bir Engellinin Yüreğinden Şiirler”, “Bir Engellinin Yüreğinden Şiirler 2” ve son olarak “Sonsuz Düşlerim” adlı dört şiir kitabını yayımladı. Şiirlerinde duygu dünyasını ve yaşam mücadelesini ele alan Sağıt, Denizli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla birebir bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Geceden oluşan kuyruk 1 km’yi aştı
Geceden oluşan kuyruk 1 km’yi aştı
İçeriği Görüntüle

A W609293 02

“Engelleri Değil, Umutları Yazdım”

Son kitabı Sonsuz Düşlerim’i yedi ayda yazdığını belirten Gökhan Sağıt, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hayatım boyunca birçok zorlukla karşılaştım ama hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Çünkü biliyordum ki; düşü olan insanın yolculuğu da olur. Ben de hayallerime tutundum, kelimelere sarıldım, engelleri değil, umutları yazdım. Ben engelime takılmadım, canım yandığında susmadım ve yolum zorlaştığında dönmedim. Kelimelerle yürüdüm, umutla direndim ve 4 kitap bıraktım bu hayata. Okuyan herkes bilsin; inanan bir yürek için hiçbir engel aşılmaz değildir. Yazmaya ve umudu paylaşmaya devam edeceğim.”

A W609293 03

Okurlarla Birebir Buluşma

Kitap fuarında yoğun ilgi gören Sağıt, okuyucularıyla birebir sohbet etmenin ve eserlerini imzalamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.