Altın Kalem Ödüllü yazar Fatma Serçe, Denizli Kitap Fuarı’nda Vefa Yayınları standında okurlarıyla buluştu. Serçe, ödüllü romanı Yüzleşmenin yanı sıra, Denizli’de geçen etkileyici hikâyesiyle büyük beğeni toplayan Ayşa kitabını da imzalayarak okurlarına özel açıklamalarda bulundu. Roman, “söz hakkı verilmemiş hayatların sesi” olarak dikkat çekiyor.

Denizli Büyükşehir Opera ve Bale Günleri ‘Kuğu Gölü’ Balesiyle finale imza attı
Denizli Büyükşehir Opera ve Bale Günleri ‘Kuğu Gölü’ Balesiyle finale imza attı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 03 At 22.56.42

DENİZLİ’DE BAŞLAYAN BİR HAYAT MÜCADELESİ: AYŞA

Yazar Fatma Serçe, okurlar tarafından yoğun ilgi gören Ayşa romanının, Denizli’nin Çal ilçesinde başlayan gerçek hayatlardan esinlenilmiş bir dönüşüm hikâyesi olduğunu vurguladı.

Serçe, kitaptaki Ayşa karakterini şu sözlerle anlattı; “Ayşa, doğduğu andan itibaren kendi hayallerini değil, ailesinin ona biçtiği kaderi yaşamak zorunda kalan bir kadın. 16 yaşında hemşirelik okulunu kazanmışken hiç tanımadığı avukat Ali ile evlendirilmesi, hayatının kırılma noktası. Ayşa’nın cesur kararları, hayata tutunma gücü ve sessiz isyanı bu romanın omurgasını oluşturuyor. Roman, Ayşa’nın yaşadığı baskılar, hayal kırıklıkları ve yeniden ayağa kalkma sürecini işlerken, okura hem derin bir iç yolculuk hem de Denizli’nin ruhunu taşıyan bir atmosfer sunuyor. Şehir, hikâyede yalnızca bir mekân değil; karakterlerin duygularını besleyen bir arka plan olarak yer alıyor.”

Whatsapp Image 2025 12 03 At 22.51.12

DENİZLİ’NİN SOKAKLARINDAN HAYALLERİN ÖTESİNE

Ayşa’nın güçlü dönüşüm öyküsü, okuru Denizli’nin pek çok noktasında dolaştırırken, kadınların görünmez mücadelesine de ışık tutuyor. Serçe, romanın özellikle kadın okurlarda karşılık bulduğunu belirterek; “Ayşa’nın hikâyesi, kırılgan yanlarımızı saklamadan nasıl güçlenebileceğimizi hatırlatıyor. Cesur kararların hayatımızı nasıl değiştirdiğine okuyucu şahit oluyor.” dedi.