Denizli’de bugün havanın parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Soğuk hava dalgasının bu gece de etkisini sürdürmesiyle birlikte Denizli Kayak Merkezi’nde en düşük sıcaklığın -5 °C, en yüksek sıcaklığın ise 4 °C civarında olması tahmin ediliyor. Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava dalgası, yurt genelinde 29 il için sarı kodlu uyarı verilmesine neden oldu.

Denizli için sarı kod uyarısı
Denizli için sarı kod uyarısı
İçeriği Görüntüle

BÖLGESEL YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Afyonkarahisar ve çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ile birlikte pus hadisesi görülebileceği belirtiliyor. Denizli’de de benzer şekilde bulutlu hava ve düşük sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek.

GECE EN DÜŞÜK SICAKLIKLAR ÖLÇÜLDÜ

Meteoroloji verilerine göre Denizli’de yaşanan ani sıcaklık düşüşüyle birlikte birçok ilçede dondurucu soğuklar etkili oldu.

En düşük sıcaklık

  • Denizli Kayak Merkezi’nde -4,5 °C
  • Çivril Kıralan’da -4,2 °C,
  • Çameli’nde -3,3 °C,
  • Çardak Havalimanı’nda -2,9 °C,
  • Çivril’de -2,5 °C,
  • Kale Karayayla’da -2,3 °C,
  • Serinhisar’da -2,2 °C,
  • Acıpayam’da -2,0 °C,
  • Honaz Akbaş’ta -1,7 °C
  • Nikfer ve Bekilli’de -1,2 °C,
  • Honaz Dağı Milli Parkı ve Tavas’ta -1,1 °C,
  • Çal’da -1,0 °C,
  • Acıpayam Alcı Orman Sahası’nda -0,3 °C,
  • Pamukkale Güzelpınar’da -0,2 °C kaydedildi.

DAHA ILIMAN BÖLGELERDEKİ SICAKLIK DEĞERLERİ

Denizli’nin bazı ilçelerinde ise sıcaklıklar sıfırın üzerinde seyretti.

  • Çardak’ta 0,1 °C,
  • Baklan’da 0,4 °C,
  • Güney’de 1,1 °C,
  • Honaz Kaklık’ta 1,3 °C,
  • Kale’de 2,1 °C,
  • Beyağaç’ta 2,8 °C,
  • Babadağ’da 2,9 °C,
  • Pamukkale Akköy’de 3,5 °C,
  • Buldan’da 3,5 °C,
  • Merkezefendi’de 3,7 °C,
  • Honaz’da 4,4 °C ve
  • Pamukkale’de 5,0 °C olarak en düşük sıcaklıklar ölçüldü.

ZİRAİ DON RİSKİNE KARŞI UYARI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8-11 Nisan tarihleri arasında beklenen ani sıcaklık düşüşü nedeniyle üreticileri zirai don riskine karşı uyardı. Özellikle tarım alanlarında don olayının ürünlere zarar verebileceği belirtilirken, gerekli tedbirlerin alınması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 6 Nisan’da yaptığı uyarıyla iç kesimlerde soğumaya bağlı ani sıcaklık düşüşlerine dikkat çekmişti.

Ani sıcaklık düşüşüyle birlikte özellikle tarım bölgelerinde don riski artarken, vatandaşların da buzlanma nedeniyle oluşabilecek kazalara karşı tedbirli olması gerekiyor. Soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.