Denizli genelinde geçtiğimiz günlerde kar yağışı etkili oldu. Kar Denizli’yi adeta beyaza bürüdü. Ancak sonrasında Denizli’yi etkisi altına alan dondurucu soğuk bir rekor yaşanmasına da neden oldu. Bilindiği üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli’nin yıllara göre sıcak, soğuk ve yağış verilerini 1956 yılında tutmaya başladı. 63 yıllık süreçte Denizli’nin aylara göre en soğuk günü, en sıcak günü, yağış verileri bir bir kayıt altına alındı.  İşte bu verilere göre Denizli’nin 9 Ocak 2019 günü bir rekor olarak tarihe geçmiş oldu.

Meteoroloji’nin Denizli verilerine bakıldığında 1956 yılından bugüne en soğuk günü 9 Şubat 1965 sıfırın altında eksi 11,4 ile kayıtlara geçmişti. Bu soğuk günün dışında 54 yıllık süreçte bundan soğuk bir günde yaşanmamıştı. Ta ki bugüne kadar.

Çardak ve Çameli’de bugün sabah termometreler hava sıcaklığını sıfırın altında eksi 19 derece olarak gösterdi. Yani tarihteki en soğuk günü bile neredeyse ikiye katlayan bir soğuk yaşadı Denizli. Sibirya soğuklarıyla boy ölçüşen bir hava Denizli’den geçti.

Öyle ki, Çardak Havalimanında Pamukkale Taksi Kooparatifine ait taksiciler araç termometrelerinin eksi 19’u göstermesi dolayısıyla gözlerine inanamadı. Bu durumu da sosyal medyadan paylaştı.