Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sonra Türk Kızılayı'nın da  Afrin'e girmesiyle birlikte köy ve yerleşim birimlerindeki halkın yardımına Kızılay koşuyor. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “PYD terör örgütünün kalkan olarak kullandığı; elini kolunu bağlayıp, evinin etrafına patlayıcı madde yerleştirdiği sivil halkın zarar görmemesi için azami dikkat ve özeni gösteren askerlerimizin girdiği beldelere Kızılay ekipleri de girerek halkın yaralarını sarıyor. Onların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca Türkiye'ye yeni göç dalgalarını önlemek için; yine; belirli hatlarda çadırlar, seyyar fırın ve mutfaklar kuruyor. Teröristlerin mağdur ettiği mazlum insanların derdine derman olmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için Denizli halkının Kızılay vasıtasıyla yapmak istedikleri bağışları bize ulaştırmalarında kolaylık sağlamak üzere Gazi İlk öğretim Okulu'nun bahçesinin yanında bir stant ve bağış kabul noktası oluşturduk. Vatandaşlarımız burada 65 lira tutarındaki hijyen seti, 75 lira tutarındaki Gıda Kolisi Paketi veya 100 lira tutarındaki mutfak seti paketi gibi gönüllerinden kopan meblağı bağışlayabilirler. Bir lira dahi olsa; bu bizim için çok değerlidir"  diye ifade etti.

Denizlilileri Kızılay'a üye olmaya davet eden Otçu, aidat ücretlerinin ilk yıl 40, sonraki sene için ise yıllık olarak sadece 20 lira olduğunu vurguladı. Kızılay Denizli Şubesi telefon numarasının 02582644343 olduğunu belirten Erdal Otçu; rahatsızlığı veya iş yoğunluğu nedeniyle kendilerine gelemeyecek olan iyilik sevenlerin;  bu hattan şubeyi arayıp adres verdikleri taktirde; bulundukları yere gidebileceklerini ifade etti.

Bir vatandaşın kendisini arayarak Mehmetçiğin karavanasına girmesi için büyükbaş hayvan bağışlamak istediğini, bir başka vatandaşın ise tarlasındaki 2,5 ton soğanı göndermeyi arzu ettiğini belirten Otçu; duyarlılıklarından ötürü Denizli halkına teşekkür etti.