Eğitimin amacının, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel ve kurumsal itibarın nasıl yönetileceği konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim olduğunu vurgulayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Personelimize göreve geldiğimiz günden bu yana hizmet içi eğitimlerimizi ara vermeden gerçekleştiriyoruz. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte bilgiye ulaşma hem kolay hem de daha hızlı. Bu yüzden çağa ayak uydurmak zorundayız.

Küreselleşen dünyada internet ve sosyal medya kullanımı hızla artan yaygın bir iletişim ve paylaşım aracıdır. Hayatımızda önemli etkileri olan bu paylaşım ağlarını daha etkili ve daha verimli kullanmak temel esas olmalıdır” dedi.

Eğitim kapsamında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları gerektiği vurgulandı. Eğitim, soru-cevap şeklinde son buldu.