Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, paraşüt sporcusu N.S.A., Güney Koreli Seo Yun Seok (29) ile Dinamit Tepesi mevkisinden yamaç paraşütüyle havalandı.   Bir süre sonra dengesini kaybeden pilot yere sert şekilde düştü. İkilinin düştüğünü gören arkadaşları, sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi.

Sağlık ekipleri, ayak bilekleri kırılan sporcu ile ağır yaralanan turiste ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Koreli turist, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürülürken yolda hayatını kaybetti. Beyin kanaması ve iç kanamadan dolayı hayatını kaybettiği belirlenen Güney Korelinin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ülkesine gönderilmek üzere cenaze aracıyla Antalya'ya götürüldü. Cenazenin yarın Antalya'dan uçakla ülkesine gönderileceği belirtildi.

Seo Yun Seok'un özel eşyaları da Güney Kore'den birlikte geldiği arkadaşı Lim Seokhee'ye (30) teslim edildi. Dünya turuna çıkan ve İstanbul'un ardından Pamukkale'ye gelen Güney Koreli turistlerden Lim Seokhee'nin de arkadaşından önce yamaç paraşütüyle atladığı öğrenildi.

Uçuşlar Durduruldu

Yaralanan paraşüt sporcusu Nazmiye Sevda Ağda'nın hastanendeki tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, Pamukkale'de kaza dolayısıyla uçuşların durdurulduğu bildirildi.

Denizli Valiliği’nde yapılan açıklamada, “İlimiz Pamukkale İlçesi Dinamit Tepesi Bölgesi’nde,  03.06.2018 tarihinde yaşanan yamaç paraşütü kazası sonucunda, yamaç paraşütünün pilotu yaralanırken, Güney Koreli olan yolcunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bu sebeple 03.06.2018 tarihi itibari ile Pamukkale’de Yamaç Paraşütü Sporu ikinci bir emre kadar durdurulmuştur” denildi.