Haber Merkezi - Denizliaktuel.com

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşların mevcut kart  borçlarının daha kolay ödeyebilmesi için Ziraat Bankası tarafından ‘Birleştiren İhtiyaç Kredisi’ adıyla uygun faizli kredi imkanı kamuoyuna duyuruldu. 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 uygun faizlerden yararlanmak isteyen ve kredi kartları borçlarından kurtulmak isteyen vatandaş ise bankaya koştu. Denizli’de kamu da ve özel sektörde çalışan kişiler Ziraat Bankası Şubelerine adeta akın etti. Ama boyunları bükük kaldı. Çünkü bazı sıkıntılar var ki, kredi kartı borcunu yapılandırıp uygun faizle ödeyebileceğini sananlar şaştı kaldı. 

BANKALAR ZORLUK ÇIKARTTI

İlk önce başvuru için Ziraat Bankası’nın hazırladığı ve diğer bankalarca doldurulup imzalanacak borç döküm belgesi ile ödeme yapıldıktan sonra kartın kapatılma taahhüdünü içeren belge başlıca sorun oldu. Bu belgeyi almak için Denizli’de vatandaş banka şubelerine gittiğinde eli boş döndü. Çünkü bazı  özel bankalar, ‘Dilekçeni yaz, bugün git, biz size haber veririz. Dilekçenize genel merkezin onayı verdikten sonra istediğiniz belgeyi veririz’ demesi kaşsında vatandaş ne yapacağını bilemedi.

YOK ARTIK!

Kredi kartı borcundan uygun faizle kurtulmak için bankalardan zorlukla da olsa belgeyi almayı başaran vatandaş sevinçle Ziraat Bankasının yolunu tuttu. Ancak sevinci kursağında kaldı. Çünkü bu kez Ziraat Bankasınca sadece 31 Aralık 2018 tarihli ekstre borcu ne ise o miktarın kredilendirilebildiği, kartın taksitleri ve ileri tarihte ödenecek borçları yani toplam borcun kredilendirilemeyeceğini öğrendi. Bu durumda Ziraat Bankasının toplam borcu ödemeden sadece ekstre borcunu ödeyerek kredi kartını nasıl kapatılacağını soran vatandaşa ise, ‘Kredi kartınızın taksitli olan ve gelecek dönemlerde ödenecek borcu olması kapatmaya engel değil ki’ cevabını aldı. Bu durumda hem Ziraat Bankasındaki kredi hem de kapattığı ve taksitleri devam eden kredi kartlarını ödemek durumunda kalacak vatandaş, başvurusu çekip bankadan çıktı.

Şubeler tarafından Ziraat Bankası Genel Merkezine yaşanan sorunun iletildiği öğrenilirken, çözüm gelecek mi soruları akıllarda soru işaret bıraktı. Ancak bilinen bir gerçek var ki, o da vatandaşın umutlarının suya düştüğü.