Vatandaşların daha rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesinin yanında kentin sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarının artması için Türkiye'ye örnek olan projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor. Son dönemde aldığı ödüllerle sık sık gündeme gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Ekim 2017'de Türk dünyası ve akraba toplulukların gelişme ve kalkınmasını sağlayacak projeler üretmek amacıyla düzenlenen ve 36 ülkeden gönderilen 2.223 adet projenin yer aldığı Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları ve Haydar Aliyev Yılı Ödülleri töreninde "Kültür, Turizm ve Doğal Yaşam Merkezi" projesiyle Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülü aldı. Teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kasım 2017'de ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23 ayrı akıllı şehir uygulaması ile Akıllı Şehir Uygulamaları Ödülü ile ödüllendirildi.

“TÜRK DÜNYASI ONUR MADALYASI”

Sosyal ve kültürel projelerle de dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediyesi Aralık 2017'de Belhaber.com tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Belediye Oscarları" töreninde Uluslararası Denizli Cam Bienali ile "Yılın Yerel Yönetim Proje Ödülünü" almaya hak kazandı. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımı anısına Azerbaycan-Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı'nı hizmete açan Başkan Zolan'a Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından “Türk Dünyası Onur Madalyası” verildi. Bugüne kadar dünyada 14 kişiye verilen madalyanın 15'incisi Başkan Zolan'a takdim edildi.

BÜYÜKŞEHİR "YEŞİL BAYRAK" İLE TARİHE GEÇTİ

Denizli ve Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ve Denizli Kayak Merkezi gibi alternatif turizm yatırımları yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, tanıtım çalışmaları ile de göz doldurarak, Ocak 2018'de düzenlenen 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda - EMITT 2018 "En Etkin Tanıtım" ödülü aldı. Son olarak, İngiltere ve Galler’deki park ve yeşil alanlarda uluslararası bir standart oluşturmak için 1996 yılında tasarlanan daha sonra tüm dünyaya yayılan Yeşil Bayrak ödülünü İncilipınar Parkı'nda dalgalandırmaya başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu ödülü alan Türkiye'deki ilk kurum alarak tarihe geçti.

ÖDÜLLER HİZMETLERİ TAÇLANDIRIYOR

Başkan Zolan, hemşehrilerinin ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edip yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımızın daha rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesinin yanında kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarının artması için hayata geçirdiğimiz projelerin ödüller alması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bizlere takdir edilen bu ödüller hizmetlerimizi de taçlandırıyor, çalışma motivasyonumuzu da artırıp gücümüze güç katıyor" diye ifade etti.