Sosyolog deyince aklınıza ilk ne geliyor? Toplumbilimi olduğunu biliyorum ama detaylı bilgim var dersem yalan olur. Barış Hoca hızlı okuma teknikleri, kişisel gelişim uzmanlığında eğitimler veriyor. O’nun çabası topluma yararlı, geleceği parlak bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin hayatında kötü giden durumları düzeltmek için sanki bir süper kahraman gibiJ yaklaşık 4 yıl önce bana da bir süper kahramanlık yaptı. En umutsuz olduğum zamanda, olmaz, yapamam dediğim anda, silkeledi ve kendime getirdi. Sayesinde üniversite sınavına girdim. Tavsiye ettiği kitapları okudum, filmleri seyrettim. Açıköğretim’de edebiyat bölümünü kazandım. Önümüzdeki sene bitecek umarım okul J bir el omzunuza dokunuyor ve hayatınız belki az belki çok bir şekilde değişiyor.

Barış Balcı’da biliyorum ki birçok kişiye yıllardır destek oluyor. Şakayla karışık “ben pahalıyım, bilgi değerli diyor” tamam hocam ona sözümüz yokJ ama siz kıyamazsınız. Size geleni geri çevirmezsiniz. O yüzden sizi konuk aldım ve değerli bilgilerinizi ücretsiz depoladım J sizde izleyin programı mutlaka bir şeyler kazanacaksınız.

Kendisine birçok soru hazırladım ama program öyle spontane gelişti ki, bizde akışına bıraktık. Şu hayatta en merak ettiğim, cevabını bulmakta zorlandığım soruyu sordum. Çünkü bende yıllardır bunun savaşını verdim. Anne ve babama o yönden benzemek istemiyordum. Sürekli “ders çalış” “kitap oku” diyen bir baskıda kendileri neden yapmıyordu. Madem iyi bir şey ise kitap okumak neden onlarda okumuyor diye düşünürdüm hep. Çalışkan bir öğrenci olamadım ama kitap konusunda mütevazi olamam. Gözlerim acıyana kadar okuyorum. Evde hala kitap okuyan yok (benden başka). Çocuk ilk ebeveynlerini örnek alırmış. Kitap okumayan ve bunu size sürekli “oku” “oku” diye söyleyen büyüklerinize tebessüm edin ve lütfen okuyun. Çocuklar, gençler size sesleniyorum (uzman değilim. Lafına kulak asılacak biri hiç değilim. Sadece küçük bir tecrübemi paylaşmak istedim) konuşan, söz söyleyen, kendi yapmayan ama sizden çok şey bekleyen anne-babanızın yaptığını siz yapmayın. Okuyun, kitaplarda birçok hayat var. Hayal kurun ve en ucuz seyahat etme şekli kitap almak. Kaçmak mı istiyorsunuz gidecek yerim yok demeyin, kitap satırları sizin en güzel sığınaklarınız. Kitap okumanın tadını bir kere alırsanız, bağımlı olursunuz asla vazgeçemezsinizJ

Barış Balcı’yı anlatacaktım fakat çenem düştü. Detayları programda izleyin artık J bu arada Barış Hoca ile tanışmak az ya da çok sohbet etmek büyük şans. Bu yazımı okuyanlar bir gün bu şansa nail olur….Barış Hocam lütfen kendinize iyi bakın. Çok kıymetlisiniz….