Çardak havaalanında yaşanan taksi sorunun biran önce çözüme kavuşması için Türkiye Havalimanları Taksi Kooperatifleri üst birliği Antalya’da toplandı. Antalya Ic Hotel Airport’ta yapılan toplantıya; İstanbul Atatürk Havalimanı Taksi, Sabiha Gökçen Havalimanı Taksi, Esenboğa Havalimanı Taksi, Adnan Menderes Havalimanı Taksi, Antalya Havalimanı Taksi,  Konya Havalimanı Taksi, Kayseri Havalimanı Taksi, Trabzon Havalimanı Taksi, Gaziantep Havalimanı Taksi, Dalaman Havalimanı Taksi, Bodrum Havalimanı Taksi’nin yöneticileri katıldı. Toplantıda; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda 20 yıldan fazla yolcu taşımacılığı yapan Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşmesinin iptal edilmesi konuşuldu.

“SORUN BİR AN ÇÖZÜLSÜN”

Pamukkale Taksiciler Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık ise yaptıkları sözleşme ile yıllardır havaalanında yolcu taşımacılığı yaptıklarını, havaalanının şehir merkezinden 65 kilometre uzakta olmasından dolayı da vatandaşların menfaatini gözeterek paylaşımlı taksi hizmeti sunduklarını belirtti. Vatandaşların mağdur olduğunu belirten Kocabıyık, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. 

“PAMUKKALE TAKSİ’NİN YANINDAYIZ”

Adnan Menderes havalimanı taksi üyesi olan ve İzmir Şoförler Odası Ve Türkiye Federasyon Başkan Vekili Celil Anık ellerindeki bütün imkânları ile Pamukkale Taksi’nin arkasında olduğunu belirtti.

Toplantı sonunda Pamukkale Taksi’nin sonuna kadar destek olacaklarını bildirirken toplantıya katılım yapamayan havalimanı taksiciler destek mesajları yayınladı.