Denizli’de 3 yıl boyunca Türk Kızılayı Denizli Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü yapan Dr. Cengiz Dönmez, Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü’ne atandı. Atamanın ardından kısa bir açıklama yapan Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, emeklerinden dolayı Dönmez’e teşekkür etti. Cengiz Dönmez’in Denizli Kızılay için çok önemli işlere imza attığını ifade eden Deniz, “Ben kendisine şahsım ve yönem kurulum ile tüm Denizli

Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu. 2017 yılı Aralık ayı itibariyle başlamış olduğu Türk Kızılay Denizli Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü görevinin 01 Ağustos 2020 tarih itibariyle sonlandığını anlatan Deniz, “Ankara Kan Bağışı Merkezi Müdürü olarak atamam gerçekleşti. Bu geride kalan 32 aylık süreç boyunca fahri başkanımız olan Denizli Valimiz başta olmak üzere Türk Kızılay Şube Başkanlığı, Bölge Kan Merkezi Müdürlüğümüz ve tüm Denizli protokolümüz desteklerini hiçbir zaman esirgemişlerdir. Kendilerine sizlerin aracılığı ile bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Denizli halkımızın da kan bağışına gösterdikleri teveccüh ve yine Denizli erkanımızın öncülüğü ile ilimize iki adet sabit kan alma birimi daha kazandıran ekibin içerisinde yer aldık, yeni platform araçların hizmete girmesiyle birlikte kan alımı faaliyetlerimizin niteliğini artırabilme şansına ulaşmış olduk” dedi.

ANKARA’YA YOLA ÇIKIYOR

Denizli’de yüksek olan kan bağışı sayılarının daha da yükselmesinde Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Şube Başkanlığı ile birlikte sürdürülen çalışmalarda yer aldıklarını anlatan Dönmez, “Aferez trombosit bağış noktalarımızın artırılmasına aracılık ettik. Denizli Valiliğimiz öncülüğünde kamu kurumları, Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz, sivil toplum kuruluşları ile ortak kan bağışı projeleri başlatarak, farkındalığın devam etmesine gayret ettik.  Daha önce Hakkari ve Edirne Sağlık Müdürlükleri içerisinde başlayan görevlerimiz sonrasında, 2012 yılında tamamlamış olduğum Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbı Sertifikasyon eğitimi sonrası 2013 yılında başlayan Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki görevimiz Ordu ve Denizli ili sonrasında Ankara’da devam edecektir. Ben Tüm Denizli li vatandaşlarımızı sağlıkları müsade ettiği müddetçe kimlikleri ile birlikte en yakın Türk Kızılay kan bağış noktalarına, gönüllü ve düzenli kan bağışına davet ediyor, kurtarmış oldukları hastalarımız adına da minnetimi sunuyor, esenlikler diliyorum” dedi.