Birçok kentte kolu olan Büyük Menderes nehrinin kirletilmesine karşı çevre aktivistleri çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak imza kampanyası başlatan ekoloji örgütü Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) şimdi de “İki teker Büyük Menderes için döner” sloganıyla Afyonkarahisar’dan başlattığı bisiklet turunu sonlandırdı. Dinar, Uşak, Çivril, Çal, Güney, Sarayköy, Buharkent rotasını kullanan Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) gönüllüleri Buharkent’te jeotermal tesis önünde açıklama yaptı.

ZARARLI ATIK SULAR BÜYÜK MENDERES NEHRİNE AKITILIYOR

Gönüllüler adına konuşan Erkan Atilla jeotermal tesisin zararlarını anlatarak, jeotermal tesisin köylülerin üretim alanlarına zarar verdiğini de söyledi. İncir üretimi yapan çiftçilerin rekolte düşüşü yaşadığını belirten Atilla bazı noktalarda da ağaçların kuruduğunu, kaçak akıntılar olduğunu, hatta zararlı suyun Büyük Menderes nehrine akıtıldığını vurguladı.

AYNI ENERJİ, GÜNEŞ PANELLERİYLE SAĞLANABİLİR

Güneş görme süresi yüksek olan bir bölgede jeotermal tesise gerek olmadığını aynı enerjinin güneş panelleriyle de sağlanabileceğini belirten Erkan Atilla jeotermal suyun içinde bulunan zararlı gaz ve kimyasalların insan hayatını tehlikeye attığını belirtti.