Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'nda Denizli halkıyla buluştu, toplu açılışları gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Denizli ziyaretinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de eşlik etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Denizli Büyşükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizlililere seslendi.

16 YILDA 33 KEZ DENİZLİ’YE GELDİ

Bu yıl içinde 3. Kez Denizli’ye geldiğini hatırlatan ve 16 yıl içinde 33. Kez Denizli’ye gelmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Altı ayın ardından sizlerle birlikteyiz bu yıl içinde Denizlili kardeşlerimle buluşmuş oluyorum. Türkiye’de gelmiş geçmiş tüm Cumhurbaşkanları, Başbakanlar arasında şahsım kadar illeri ziyaret eden,  vatandaşlarımızla çok sık bir arada bulunan başka bir kişi bulamazsınız. Biz iradenin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Biz içimizden çıkan biriyiz. Biz hizmetkar olarak geldik. Sizden aldığımız enerji ile güçle çalıştık. Bunca yıl hizmetlere hamdolsun imza attık” dedi. 

275 ESERİN RESMİ AÇILIŞINI YAPTI

Denizli’ye boş gelmediklerini vurgulayan ve 1milyon 349 milyon lira değerinde 275 eserin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, “Yani eski rakamla yaklaşık 1.5 katrilyon. Milli eğitim bakanlığımız 7 okulu, TOKİ 126 konutu ve bir ticaret merkezi orman bölge müdürlüğü 13 ayrı yatırımı tamamladı. Büyükşehir Belediyesi aralarında asfalt şantiyesi köprü, kavşak yol, kaldırım ve cadde ve sokak düzenlemesi, kilit parke yüzme havuzları, hizmet binaları, sosyal tesisler otoparklar, içme suyu kanalizasyonlar ile içme hatlarının bulunduğu tam 135 eseri hizmete sunduk. Çardak belediye 15 kalem,  Sarayköy belediyesi 3 kalem, Tavas belediyesi 11 kalem Pamukkale Belediyesi 31 kalem, Çivril Belediyesi 15 kalem, Acıpayam Belediyesi 5 kalem, Çameli Belediyesi 2 kalem, Tavas Belediyesi 4 Kalem, Serinhisar Belediyesi 1 Kalem, Merkezefendi Belediyesi 8 Kalem, Güney Belediyesi 7 Kalem , Kale Belediyesi 4 kalem, Baklan 13 Kalem yatırımı nihayete erdirdi. Tüm bu yatırımları resmen hizmete açıyoruz siz değerli halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

16 YILDA 22,5 KATRİLYONLUK YATIRIM

Denizli’ye 16 yıl boyunca yapılan yatırımların toplam tutarını da açıklayan Başkan Erdoğan, “Geçtiğimiz 16 yılda Denizli’ye 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Sizlerin karşısına çıktığımız bundan başka mutluluk olur mu? Bu yatırımları saymaya gerek yok sizler zaten hepsini biliyorsunuz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma tüm hizmetleri günlük hayatımızın her alanında yaşıyor ve görüyorsunuz” dedi.

ZEYBEKCİ’YE ÖVGÜ

Nihat Zeybekci’nin 2004’te Denizli Belediye Başkanlığına seçildiğini hatırlatan Erdoğan, “O günden bu güne Denizli’nin nasıl değiştiğini gördünüz. Bir yıl içerisinde Denizli-Aydın Bölünmüş yolunu yaptık. Hatırlıyorsunuz değil mi o günleri? Biz söz veririz yaparız. En ücra köşelerine kadar baştan sonra alt yapı üst yapı yaptık. Nihat Zeybekci Denizli’de belediye başkanlığı döneminde köprüler varsa ne kadar parklar bahçeler varsa onun döneminde yapılmıştır” dedi.

“İZMİR’İ ALACAĞIZ”

Belediyeciliğin  AK Parti'nin işi olduğunu belirten Erdoğan, “ CHP filan bu işten anlamaz. Ben İstanbul'u kimden aldım? CHP'den aldım. İstanbul'da belediyeyi aldığımız İstanbul susuzdu, çöp dağları vardı. Hava kirliliği tavan yapmıştı. O susuzluğun olduğu İstanbul'a dağları delerek su getirdik. Ve 2040'a kadar İstanbul'un su sorununu çözdük. Şimdi şunu söylüyorum, CHP belediyeciliği demek çöp demektir, CHP demek susuzluk demektir, CHP demek yolsuzluk demektir, CHP demek yasaklar demektir. İşte biz bunları kaldırdık.  Şimdi önümüzde 3.5 ay var. 3.5 ay sonra sandıklardan inşallah AK Parti'yi en güçlü şekilde çıkartacağız. Biliyorsunz İzmir’de CHP’li belediye var. Ve orada susuzluk vardı. Büyükşehir’in görevleri arasında baraj yapmak. Ancak yapamadılar. İzmir’in su sorununu da Devlet Su İşleri olarak biz çözdük. Şimdi inşallah İzmir'i de alacağız. Ona hazırlanıyoruz. Hem de Denizlili bir kardeşimizle bunu başaracağız” dedi.

CHP’YE YÜKLENDİ

Konuşmasında CHP’ye ve CHP liderine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin yükselişi herkes tarafından görülüyor ve kabul ediliyor. Sadece ana muhalefet bu gerçeklere sağır ve kör. Bay Kemal bak terörle mücadelede neler yapıyoruz. Gördün mü, duydun mu? Bak Sincar'a girdik mi, girdik. Uçaklarımız o PKK teröristlerine oraları mezar yaptı mı, yaptı. İftihar etmen lazım. O kol kola gezdiğin terör örgütü mensupları var ya, onların açtıkları çukurları kendilerine mezar edeceğiz. Sen kimlerin yanında yer alacağını öğrenemedin. Sen onlarla beraber devam et, biz milletimizle beraber devam ediyoruz. Nerede bir sıkıntı varsa, orada biz olacağız. Çıkmışlar parlamentoda bize akıl veriyorlar. Diyorlar ki, arkadaşlarımızı vurdular. Ya sizin arkadaşlarınız değil vatandaşlarımızı kırdıran. Bizim Kürt kardeşlerimizi sokağa döken değil miydi bunlar. Bir tanesi içeride yatıyor işte. Bölücü terör örgütünün başıyla ilgili yaptıkları ortada. PKK'sı PYD'si YPG'si FETÖ'sü bunların hepsi aynı. Bunlar halkımızı böldüler, parçaladılar. Milletimize göğüslerini gererek ifade edebilecekleri hiçbir projeleri olmadığı için işi yüzsüzlüğe vurdular. Geçtiğimiz günlerde CHP lideri bütçe görüşmeleri için çıktığı kürsüde bir sürü zırvayı sıraladı. Diyor ki, hastanelerde tedavi yapılmıyor, hastanelerde muayene yok. Bay Kemal senin genel müdürlüğündeki hastaneler yok. Onlar mazi oldu. Benim halkım gerçekleri biliyor. Senin dönemindeki gibi kuyruklarda ölenler yok. İlacını alamıyordu benim vatandaşım. Şimdi ilacını hastanenin eczanesinden almaya gerek yok. Şimdi bir de şehir hastanelerini yapmaya başladık” dedi.

“YARGIYA GÜVEN YÜKSEK”

CHP liderinin yargıya güvenin ülkede olmadığı sözlerini eleştiren Erdoğan, “Avrupa Komisyonu başta olmak üzere uluslararası kuruluşların araştırmalarına göre, ülkemizde yargıya olan güvenin oldukça yüksek bir seviyede seyrettiği görülüyor. Geçmişte önce vesayet güçleri ardından FETÖ tarafından yıpratılan adalet sistemimiz milletimizin gönlündeki yerini korumaya devam ediyor. Ülkemiz ve yargımız böylesine ölümcül bir virüsten temizlenmişken, yargının güvenilirliğini sorgulamak terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktır. Ülkemizde artık adalet sistemi, sadece ve sadece Türk milleti adına görev yapacaktır.Bay Kemal 20 Temmuz'da OHAL kararını meclis aldı. Sana mı soracaktı? Kararı alan TBMM, iş bitmiştir. Bu zat kendisinin de içerisinde olduğu TBMM'nin iradesini darbe olarak niteliyor. Bunların milletin temsilcilerine saygısı bu kadardır. FETÖ terör örgütü diyemeyenler, bölücü örgütün güdümündeki partiyle koyun koyuna seçime gidenler elbette darbe diyecek. Şimdi bunların koalisyonunda kim var, malum terör örgütünün beslemesi olan parti var. Bizim MHP ile azami müştereklerimiz var. İnşallah 31 Mart'ta cumhur ittifakının zaferini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Denizli’de kendine eşlik eden Bakanlar ve Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan ile yatırımları tamamlanan 275 eserin açılışını gerçekleştirdi.