AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a tebrik ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri Bakan Turan’a yeni görevinde başarı diledi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Bakan Turan’a 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Denizli’nin sergilediği kahramanlık destanını kaleme aldığı ‘Denizli’de 15 Temmuz Destanı, Şükür Şafağı Gördük’ isimli kitabını hediye etti. Ayrıca ziyarette bakanlığın Denizli ile ilgili yatırımları noktasında son durum ele alındı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

OTOYOL İÇİN YENİ İHALE TARİHİ

Denizli’nin merakla beklediği, Aydın-Denizli-Antalya otoyolunun Aydın-Denizli arasındaki 162,6 kilometrelik yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek bölümünün daha önce iki kez ertelenen ihalesi de görüşmede gündeme geldi. Bakan Turan, Denizli Milletvekillerine ihalenin 14 Ağustos 2018 tarihinde yapılacağı sözünü verdi.

YOL İNŞAATLARIYLA İLGİLİ SON DURUM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ile AK Parti Denizli Milletvekillerinin görüşmesinde, yapımı devam eden ve yatırım programına alınan yollarla ilgili son durum da değerlendirildi. Bu kapsamda Denizli-Çivril- Uşak bölünmüş yolu, Muğla-Kale bölünmüş yolu, Denizli-Buldan-Salihli bölünmüş yolu, Denizli-Çardak bölünmüş yolu üzerinde yapılacak olan OSB ve havaalanı köprülü kavşak projeleri, Tavas-Karacasu yolu, Pamukkale-Akköy yolu, Denizli Çevre bölünmüş yolu ikinci etap ve Honaz tüneli ile Çivril-Dinar yolu projeleri de gözden geçirildi.

Bununla birlikte planlanan projeler arasında bulunan Kelekçi-Dalaman Turizm Yolu, Ulubey-Güney Yolu, Serinhisar-Yeşilova yolu, Çal-Güney yolu, Akköy-Buldan Turizm yolu, Beyağaç-Köyceğiz Turizm Yolu, Gölhisar Bağlantı Yolu, Çameli-Fethiye Yolu ve Denizli-Honaz yolu projeleri için de yapım süreçlerine ilişkin istişarelerle bulunuldu.

DENİZLİ-İZMİR DEMİRYOLU GÜÇLENDİRİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a, İzmir-Denizli demiryolu ile ilgili talepler de iletildi. Bu kapsamda, bu güzergâhtaki yolcu taşımacılığının hızlandırılması için demiryolu altyapısında iyileştirme yapılması ve yolculuk süresini uzatan istasyon sayısının azaltılması yönünde istekler aktarıldı.

Ayrıca Denizli sanayisi için nakliye maliyetlerinin düşürülmesi açısından büyük önem taşıyan demiryolu yük taşımacılığı konusunda mevcut projeler ele alındı. Denizli Milletvekilleri, Bakan Turan’dan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Çardak Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nden İzmir Çandarlı Limanı’na taşımacılığın kolaylaştırılması için gerekli altyapının ve yükleme noktalarının tamamlanması talepleri iletildi.

DENİZLİ’NİN MESELELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, milletvekilleri olarak kentin sorunlarının, beklentilerinin takipçisi olmaya devam ettiklerini belirterek, “Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızı ziyaret ettik. Görevinde başarılar diledik. Sayın Bakanımızın sıcak ilgilisi ve alakasından memnun kaldık. Kendisiyle Denizli’miz ve ülkemiz adına önemli hizmetlerde işbirliği içinde olacağız. Denizli’mizde ulaştırma alanında devam eden ve planlanan birçok proje üzerine istişarelerde bulunduk. Devam eden projelerin hızlandırılması, planlanan projelerin ise süratle hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine vardık. Bugüne kadar Denizli’mizde ulaştırma ve altyapı alanında Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin öncülüğünde birçok projeyi hayata geçirdik. Devam eden projelerin de planlananların da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kentimizin menfaatine olan her konuda, bütün kapıları çalmaya, çözüm bulmaya gayret edeceğiz” dedi.