Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 3'ü kent merkezi ve 4'ü ilçede yapılacağını açıkladığı kapalı yüzme havuzu projeleri tamamlanıyor. Yapımı devam eden toplam 7 kapalı yüzme havuzundan biri olan İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin hizmete girmesi dolayısıyla tören yapıldı. Dev tesisin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, "İncilipınar Mahallemiz ve çevresi 2004 yılından beri pek çok imkanı aldı. Bu konuda şehrimizde birçok şeyi ilk kez başaran Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’ye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden aldığımız emaneti aynı hizmet anlayışıyla, aynı koşturmayla devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Denizli'ye 7 kapalı yüzme havuzu

Gece gündüz durmaksızın Denizli’de taş üstüne taş koymaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, "İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzumuzun bulunduğu bölgede biliyorsunuz geçmişte açık yüzme havuzu vardı. Ömrünü tamamlamış bir tesisti. Cumhurbaşkanımız 5 yıl önce Denizli’ye teşrif ettiklerinde, kendilerine yüzme havuzları yapacağımızı arz ettiğimizde, kapalı yüzme havuzları yapmamızı işaret etmişti. Bu tesis sadece kapalı yüzme havuzu değil, farklı salon sporlarının yapılabileceği bir kompleks olarak hizmet verecek. Daha önce hayata geçirdiğimiz Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzumuz yoğun bir şekilde hizmet veriyor. İsteyen tüm vatandaşlarımıza ücretsiz yüzme kursu veriyoruz. İncilipınar ile birlikte şehrimizde toplam 7 tane kapalı yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında da başta çocuklarımız ve hanım kardeşlerimiz olmak üzere yine herkese ücretsiz yüzme kursu vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Denizli'nin güzelliğine güzellik katacak

Sporun çok önemli olduğunu, ruh ve beden sağlığı açısından öncelikli bulunduğunu belirten Başkan Zolan, “Bu dev kompleksin yapımında emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Yurtdışından geç saatlerde gelmesine rağmen bizleri onurlandıran Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye de ayrıca teşekkür ederim” diye sözlerini noktaladı. Denizli Valisi Hasan Karahan ise, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin Denizli’nin güzelliğine güzellik katacağını belirterek, "Denizli gerek alt yapısı gerek üst yapısıyla örnek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Valilik, ilçe belediyelerimiz, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin destekleriyle birlikte çalışarak kentimizin daha fazla gelişmesine emek harcayan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Vizyon Şehir Denizli

Denizli Milletvekili Şahin Tin de, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu tesis şehrimize hayırlı olsun. 2004’te Bakanımız, Belediye Başkanlığı görevindeyken, 'Denizli vizyon şehir' olacak derken kimse anlamamıştı. Bugün Denizlimiz, örnek gösterilen, Avrupa kentleri seviyesinde bir konuma gelmiştir. Emek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu şehir hak ettiğini alacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Gönül ne kahve ister kahvehane, gönül dost ister, kahve bahane” diyerek, açılış törenine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Bakan Zeybekci, ”Aşık olduğumuz Denizli’ye 2004’te 'bu şehir hak ettiğini alacak' demiştik. Mahalle aralarında spor tesisi yoktu. O zamanki çalışma arkadaşlarımıza 'Denizli’ye 100 tane basketbol, voleybol sahası yapacağız' dediğimde, 'hadi canım' demişlerdi. Bunu yaptık. Onun ardından özellikle hanım kardeşlerimizin isteğiyle kentimizin her köşesine spor aletleri koyduk. Az önce konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bey de söyledi. 2004 öncesinde gündüz vakti bile gençler, delikanlılar, İncilipınar’dan tek başına geçerken çekiniyordu. Denizli’nin parlayan bir incisi haline getirdik. Çamlık Parkı'na el attık, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri haline getirdik” dedi.

"Türkiye’nin parlayan yıldızı Denizli"

Denizli halkının sabrı, ilgisi ve teşvikiyle pek çok eser ve hizmetin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin parlayan yıldızı Denizli olacak demiştik. Allah sizlerden razı olsun, bizlere inanarak destek veriyorsunuz, bizler de sizlere en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Böyle dev bir kompleksi şehrimize kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi açılışı gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki heyet, spor yapan çocuk, gençler ve kadınlarla sohbet edip, bilgi aldı. Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan'ın kısa süre masa tenisi maçı yapması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.