Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla andı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde minnet ve şükranla yad ediyoruz. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yaşadığı yüzyıla damgasını vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

“GELECEK NESİLLERE EN İYİ ŞEKİLDE AKTARACAĞIZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ektiği tohumlar filizlendi, büyüdü ve gelişti. Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine koşar adım ilerlemeye devam ediyor. Bizler de O'nun gösterdiği yolda, ülkemizi en çağdaş seviyeye getirecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız” diye konuştu.

“EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Askerlik dehası ile Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adı silinmeyecek bir dünya lideridir. Bugün bizlerde onun bıraktığı emanete sahip çıkarak, Atatürk’ün mücadelesini verdiği en büyük hayali Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarma görevini üstlenerek, daha da çok çalışmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkma bilinciyle, demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir” diye ifade eti.

“TARİHE İZ BIRAKAN BİR KOMUTAN VE LİDER OLMUŞTUR”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının sene-i devriyesinde bir kez daha ifade etmek isterim ki, bizlere mirası olan fikir ve eserlerini korumaya daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Atatürk, tüm dünyada büyük hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri ve liderlik yeteneği olan bir liderdir. Atatürk, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla tarihe iz bırakan bir komutan ve lider olmuştur. Herkes bilmelidir ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Bu hedefler doğrultusunda ülkemizin ilerlemesi kararlılıkla sürdürülmektedir” dedi.

“ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNİN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi; sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümü. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin mimarı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülkemizi hep birlikte kardeşlikle, sevgi ve saygıyla kenetlenen güvenli ellerle çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağız” dedi.

“İLHAM KAYNAĞI HALİNE GELDİ”

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü; sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde; saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal; Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. Yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum” diye ifade etti.

“VATANI VE MİLLETİ İÇİN ZOR ŞARTLARDA MÜCADELE ETMİŞTİR”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Atamızın ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde O’nu sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca, vatanı ve milleti için zor şartlarda mücadele etmiştir. Bizler de Ulu Önderimizin izinden giderek Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, birlik ve beraberliği, milletimizin bütünlüğünü hiçbir zaman hiçbir kuvvete böldürmeyeceğiz. Denizli Ticaret Odası olarak bu uğurda, üzerimize düşen görevi yerine getirerek, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

“TÜM ULUSLARIN HAYRANLIĞINI KAZANMIŞ BÜYÜK BİR LİDERDİR”

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, halkımızı bir araya toplayarak, milli birliği gerçekleştirmiş; Türk milleti ile birlikte yürüttüğü Kurtuluş Savaşı’yla büyük bir zafer kazanmış ve bizlere bir olunca, beraber olunca ne kadar güzel zaferler kazandığımızı göstermiştir. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil bağımsızlık yolunda yaktığı ışıkla tüm ulusların hayranlığını kazanmış büyük bir liderdir. Öngörülerinden bugün dahi faydalandığımızı Atamızın aramızdan ayrılışının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

“MİLLETİMİZİN YOL HARİTASI OLMUŞTUR”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde O’nu saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Fikirleri ile geleceğe ışık tutan Atatürk’ün vizyonu günümüzde bile milletimizin yol haritası olmuştur. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının zor şartlar altında kurmuş olduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak, kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak yegâne amacımızdır. İş dünyası olarak bu amaçlar için birlik ve beraberliğimizden, bağımsızlığımızdan ödün vermeden gece gündüz kararlılıkla çalışıyoruz. Bizlere bırakılan mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız” diye ifade etti.