Denizli'de trafiği rahatlatmak ve vatandaşların daha konforlu seyahati için dev ulaşım hizmetlerini hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun süredir ihtiyacı olan kamyon ve tır garajı projesini bir süre önce tamamladı. Proje ile şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen TIR ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olacak. Kısa süre sonra hizmete girecek kamyon ve tır garajı işletmesinin devir protokolü yapıldı. Protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, Denizli Nakliyeciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Feridun Fikri Akyol ve beraberindekiler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kamyon ve TIR Garajı ile Denizli’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, "Uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz Kamyon ve Tır Garajının işletmesi noktasında ortak bir protokol yaptık” dedi.

Sokaklarda Kamyon Ve TIR Parklanmaları Olmayacak

Başkan Osman Zolan, “Buranın işletmesini sektörün içinde olanların önünü açma noktasında, Denizli Nakliyeciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Denizli Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirmek istedik. İnşallah bundan sonra sokaklarda kamyon ve TIR’lar park etmeyecek” diye konuştu. Daha önce yol kenarlarında konaklamak zorunda kalan kamyon ve TIR şoförlerinin de rahat edemediğini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Burada şoför kardeşlerimizin oturma yerleri, yemek yeme alanları gibi her türlü ihtiyaçlarına yanıt verecek sosyal alanları da tamamlamış bulunmaktayız. Hem kamyon ve tır şoförlerimiz rahat edecek hem de sokak ve caddelerimizde kamyon ve TIR parklanmaları olmayacak. Denizlimize, nakliye esnafımıza ve işadamlarımıza hayırlı olsun” dedi.

“Türkiye’ye örnek olmuş bir proje”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Türkiye’ye örnek olmuş bir proje, sektörümüze çok ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aynı zamanda Denizli’deki sosyal yaşama da çok ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Denizlimizin böyle bir ihtiyacı vardı. Ülkemize, Denizlimize yakışır, çok konforlu bir yaşam alanını şehrimize kazandırdığından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.       

“Denizli’de nakliyeciliğin gelişmesi adına çalışacağız”

Dernek Başkanı Akyol ise, tesisin yapımı ile Başkan Osman Zolan’ın Türkiye’de inanılmaz bir işi gerçekleştirdiğini belirterek, “Uzun yıllardır böyle bir çaba içerisindeydik, hiç beklemediğimiz bir anda böyle bir yatırımla karşılaştık. Dernek olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah en kısa sürede açılışını yaparak, Denizli’de nakliyeciliğin gelişmesi adına çalışacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından devir protokolü imzalandı.