DENİZLİ (İGFA) - Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ekibi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenen Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM)’nin logosunu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a takdim etti.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Avrupa Birliği (AB)’nden 5 milyon Euro hibe bütçeyle hayata geçirmeye çalıştıkları Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projelerinin hem içerik ve kapsam hem de ederi bakımından şehirde bir ilk olduğunu hatırlattı. Projeleriyle, 1980’lerde hamle yapan sanayisiyle, 40 yıl içinde ülkede ekonomi ve ticaretin ‘A Takımı’ arasına giren Denizli iş dünyasının, vites büyüteceğine ve hızla daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZ, ÜLKEMİZİN AMİRAL GEMİSİNDEDİR”

Başkan Erdoğan, sadece modern ve büyük tesisler, işletmeler ve fabrikalar kurmakla kalmayıp makine parkını da sürekli yenileyerek güncelleyen ve gelişen teknolojiden geri kalmayan Denizli sanayisinin, paha biçilemez yatırımları ve örnek girişimciliğiyle ihracatta ülkenin amiral gemisine yerleştiğini, ekonomi, sanayi ve ticarette de yine “A Takımı”ndan asla ayrılmadığını vurguladı.

Denizli Teknik Tekstil Merkezi'ni bir marka haline getirecek olan logonun belirlenmesinin bu adımlardan biri olduğunu belirten Erdoğan, "Bir taraftan Denizli OSB’deki 1000 metrekarelik kapalı alana makinalarımızı kuruyor, diğer taraftan da çeşitli etkinlikler, interaktif çalıştaylar ile toplantılar düzenliyor ve firmalarımızı üniversitelerimizdeki konunun önde gelen akademisyenleri ve bakanlık uzmanlarıyla bir araya getiriyoruz; bilgilendirmeye devam ediyoruz. İlgili odalar, kurum ve kuruluşlarla da danışma toplantılarımız oluyor; sadece proje paydaşlarımız olan ilgili firmalarımızın değil onların görüşlerini de önemsiyoruz. Sadece şehrimizden değil yurdun dört bir tarafındaki sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, iş insanları ve uzman isimlerden büyük ilgi gören Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz, sanayimizin ve ihracatçımızın ufkunu ve yolunu açacak, hedefini daha da yükseltecektir. Şehrimiz, teknik tekstil yatırımlarıyla vites büyütecek, daha hızlı yol alacaktır” diye konuştu.

DTO’NUN PROJESİ 500 PROJE ARASINDA

Hatırlanacağı gibi DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülke farklı yerlerinden başvuran taliplilerin 500 büyük projesi arasından seçilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı odalardan sadece ikisinin desteklenmeye layık görülen iki projesinden biri. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleniyor. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı da proje kapsamında Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin kurulacağı 1000 metrekarelik alanı DTO’nun kullanımına açarak destek sağladı. Denizli Ticaret Odası ayrıca, projenin yüklenici lider şirketi İkada Danışmanlık ile ortaklarından Almanya’dan Aachen Üniversitesi ve İtalya’dan Eurecna S.P.A. firmasından da destek alarak çalışmalarını sürdürüyor.