Gurbetçilerin desteğiyle 100 ortaklı olarak kurduğu Denizli Basma Sanayi ile Denizli tekstil sanayinin başarılı iş adamı Esat Sivri son yolculuğuna uğurlanıyor. Didim’de geçirdiği beyin kanaması sonrası Denizli’ye getirilirken yolda hayatını kaybeden Sivri için ilk tören hem maddi hem manevi destekte bulunduğu l Laodikya Antik Kenti’nde yapıldı. Kalabalık bir grubun katılımıyla düzenlenen törende konuşan Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, Sivri’nin Laodikya’yı çocuğu gibi gördüğünü söyledi. Şimşek, "Esat abi burayı ayağa kaldırmak için canını dişine takmıştı. Her sabah buraya gelip gezer, burayı çocuğu gibi görürdü. Laodikya’yı herkesin görmesi gerektiğini bedava olması gerektiğini söylerdi" ifadelerini kullandı.

“Denizli İçin Çok Emek Verdi”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de hem Denizli sanayine hem de şehrin kültürüne büyük katkısı olduğunu belirterek Laodikya’nın Sivri için çok önemli olduğunu söyledi.

Kızı Berrin Sivri babasının Denizli için çok şeyler yaptığını ifade ederek, "Bazı insanlar ne derse desin babam bu şehir için çok uğraştı. Bu şehri çok severdi. Laodikya’ya ayrı bir önem verirdi" dedi. Duygusal anların yaşandığı törene kazı heyeti, çalışanları ve ailesi katıldı. Törenin sonunda dualarla uğurlanan sivri evinde düzenlenecek tören için yola çıktı.