Denizli’de İş-Kur İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program kapsamında belediyeler ve çok sayıda kamu kurumunda 6 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere 800 kişiyi işe alacak. Geçici iş içinse yüzlerce kişi başvuru yapmaya devam ediyor. İş-Kur İl Müdürlüğü’ne yapılan ve 21 Aralıkta başlayan başvurular yarın yani 25 Aralık mesai saatinde son bulacak. Başvuru sonrası gerçekleşecek kurayla kişiler belirlenecek.

denizliaktuel.com-ÖZKAN TOKMAK

İŞKUR 2019’da, Toplum Yararına Program kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde kamudaki çeşitli kurumlara yerleştirecek. Denizli’deki rakam ise yaklaşık 800 kişi. Kurada ismi çıkanlar Toplum Yararına Program kapsamında belediyeler ve çok sayıda kamu kurumunda 6 ile 9 ay geçici olarak çalıştırılacak. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü, İl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü gibi kamu kurumları olmak üzere belediyelerde kurayla belirlenecek işçiler istihdam edilecek.

21 Aralık’ta başlayan başvuru süreci yarın yani 25 Aralık’ta son bulacak. Sümer Mahallesi Sümer Park karşısında bulunan Denizli İş-Kur İl Müdürlüğü’ne ise iş geçici olsa da iş arayanlar adeta akın ediyor. Başvuru yapmak isteyenler yarın mesai saati bitimine kadar başvurusunu yapabilecek.

Noter huzurunda çekilecek kuralar sonucunda alınacak işçiler 6 ay boyunca kamuda çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. Bu kişilerin ücret ve sigortalarını, 6 ay devlet karşılayacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de (en az 153 lira) uygulanacak.