18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 36. Ahilik Haftası dolayısıyla Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde kutlama programı düzenlendi. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kısa bir gösteri sundu. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erbeği törenin açılış konuşmasında 36. Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahilik Haftamız hayırlı ve uğurlu olsun, herkese bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ahilik Haftası kutlanıyor (9)

“AHİLİK BİZİM ÖZÜMÜZ”

“Ahilik bizim özümüz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Ecdadımız Malazgirt'ten başlayarak Anadolu'yu yurt ettiğinde, sadece fetih değil aynı zamanda inşa ve imar etmiştir. Üretime çok önem vermiş ve kardeşliğin, doğruluğun, dürüstlüğün ve ürün kalitesinin arttırılmasında Ahilik temel olmuştur. Ahilik teşkilatı işte bizi bugünlere getirmiştir” dedi. Ahiliğin Denizli’de güçlü bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı Ahilik teşkilatının bir eseridir. İşte Kaleiçi’nde başlayan Ahilik tüm Denizli'ye sarmıştır. Denizli bugün ihracatta, üretimde en üst seviyeye geldiyse bu Ahilik ile ilgili çalışmaların sonucudur” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Ahilik anlayışıyla bugünlere geldik. Onun için bizim bunu unutmamamız, bu ruhu kaybetmememiz, gençlerimize aktarmamız gerekiyor.”

Ahilik Haftası kutlanıyor (2)

AHİLİK RUHUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bugün kanunlarla yerine getirilen disiplini Ahilik teşkilatının kendi içinde sağladığını belirten Başkan Zolan, “Ahilik, ürün standardı, kalitesi ve aynı zamanda tüketici haklarını sağlama noktasında çok önemlidir. Bu ruhu inşallah bizler de yaşatmaya devam edeceğiz. Ben tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum. Allah'ım helalinden kazanç versin, Ahilik ruhuyla çalışmayı daim eylesin. Ahilik Haftamız hayırlı olsun” diye konuştu.

Ahilik Haftası kutlanıyor (5)

Başkan Çavuşoğlu Kırmızı Çizgisini Açıkladı Başkan Çavuşoğlu Kırmızı Çizgisini Açıkladı

TEMSİLİ ŞED KUŞANMA TÖRENİ YAPILDI

Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Ahilikte çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş dönemini anlatan temsili şed bağlama töreni yapıldı. Daha sonra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Başkan Osman Zolan ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ilin çırağı, ilin kalfası ve ilin Ahisi seçilen Ferdi Kara, Cafer Furkan Kuzucu ve Hüseyin Kaplan’a plaket verdi. Törenin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri Meydanı’nda bulunan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Zolan Kaleiçi Çarşısı’ndaki bir işyerinde demir dövdü.

Ahilik Haftası kutlanıyor (1)