Denizli’de İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararda STK’ların etkinliklerinin iptal edilmesi, seçimli genel kurul yapmaya hazırlanan avukatların tepkisini çekti. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. İlhan STK’ların etkinliklerinin iptal edilmesi hakkında karar için yürütmeyi durdurma kararı açtıklarını hatırlattı. İlhan, mahkemenin henüz yürütmeyi durdurma kararının vermediğini söyledi. İlhan, seçimlerim yapılamayacağı yönündeki İlçe Seçim Kurulu kararlarına diğer illerin barolarıyla Yüksek Seçim Kurulu’na ‘tam kanunsuzluk’ iddiasıyla itiraz edildiğini ifade etti. İlhan, YSK tarafından 24 baronun yapmış olduğu başvurunun da oy çokluğu ile reddedildiğini söyledi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

İlhan, koronavirüs tedbirlerinin alındığını belirterek, “Ülkemizde de ciddi şekilde etkisini gösteren tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, kapalı ortamda hava sirkülasyonunun az olması nedeniyle Genel Kurulumuzun açık havada Denizli Barosu Hizmet Binası otoparkında yapılması planlanmıştı. Binanın arka ve yan tarafına kurulacak çadır, branda ve sandalye temini için Merkezefendi Belediyesi ile görüşüldü. Genel Kurul alanının önüne HES sorgulama, ateş ölçümü ve dezenfekten üniteleri yaptırıldı. Genel Kurula katılan tüm konuklar için dağıtılmak üzere dezenfektan ve maske yaptırıldı. Seçim için 5 sandık düşünüldü. Bu sandıklardan 2 tanesi binamızın konferans salonunda, 3 tanesi yarı açık fuaye alanında olacaktı. Hem meslektaşlarımızın hem de konuklarımızın sağlığı için gerekli tüm önlemler alınmıştı” dedi.

“HUKUK NORMLARINI ÇİĞNEYEN KARAR”

Müjdat İlhan, kararların Denizli Barosuna tebliğ edildiğini belirterek, “Bu şartlarda kanuna aykırı ve hukuk normlarını çiğneyen bu karar, her ne kadar başta biz hukukçular ve tüm kamuoyunu rahatsız etmekte ise de, mevcut hukuki durumu ve itirazı kabil olmayan YSK kararını hukukçu kimliğimiz ile toplumun her aşamada örnek alıp, yardım talep ettiği kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü olan Baromuzun geçmişten gelen ve geleceğe taşımaktan onur duyduğumuz, hukuka saygılı ve ilkeli duruşu nedeniyle uygulamak zorunda olduğumuzu, ilçe seçim kurulu tarafından hakim gözetimi ve memur görevlendirilmesi yapılmayacağından genel kurulun icrasının mümkün olmadığı, aksi bir uygulamanın yanlışa yanlışla cevap vermek anlamı taşıyarak kamuoyunda da olumsuz bir intiba uyandıracağı aşikardır. Tüm bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulun 02.10.2020 tarihli ve Merkezefendi 2 nolu İlçe Seçim Kurulu’nun 07.10.2020 tarihli kararlarında Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurulunun 02.12.2020 tarihinden sonrasına ertelendiği, 10-11 Ekim 2020 tarihinde yapılmasının hukuken mümkün olmadığı görülmüştür. Denizli Barosu Yönetim Kurulu 07.10.2020 tarihinde toplanarak Genel Kurulun belirlenen tarihte yapılamayacağı yönünde oyçokluğuyla karar almıştır” diye konuştu.