Emniyet Müdürlüğü ekiplerince alınan istihbari bilgiler ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda Denizli’de her türlü kaçakçılık faaliyetinin önlenerek suç ve suçluların açığa çıkartılması amacıyla çalışmalara başlanıldı. Kaçakçılık suçlarının önlenmesi çalışmaları çerçevesinde görevli ekiplerce tütün ve tütün mamulleri ile alkollü içki kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik Denizli’de bulunan işyerlerinde ve şehrin belli noktalarında kontroller gerçekleştirildi.  Yapılan kontroller esnasında durumundan şüphe edilen ve üzerinde yük bulunan bir kamyon görevli ekiplerce gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Araç içerisinde yapılan kontrollerde gerekli belgeleri bulunan yasal yük arasında farklı kolilerin olduğu görüldü. Kamyon kasası tamamen boşaltıldığında aracın kasasının en arkada son bölümünde bu kolilerin gizlenerek farklı renk ve şekillerde değişik markalara ait kartonlar içerisinde toplam 29 bin 30 paket kaçak sigara bulunarak el konuldu.

Yine kaçakçılık suçlarının önlenmesi kapsamında görevli ekiplerce Denizli’de bulunan 3 farklı işyerinde yapılan kontrol ve aramalarda bir işyerinde damacana içerisine yasadışı olarak yapılan sahte/kaçak alkollü içkinin pompa yardımıyla farklı ebatlarda pet ve cam şişelere koyarak kaçak alkol satışının yapıldığı tespit edildi.

Yapılan aramalarda toplam 29 bin 30 paket kaçak sigara, 1 bin 500 adet içi kıyılmış tütün ile doldurulmuş dolma sigara, 280 litre ve 32 şişe kaçak/sahte alkol, 45 adet kaçak ilaç bulunarak el konuldu. Yakalanan 6 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.