Denizli’de iş adamları ile alkollü mekan sahiplerini gözüne kestiren ve haraca bağlayan çete çökertildi. Emellerine ulaşmak için silahla mekanları basan, darp edip korku salan çeteyi Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldı. Eş zamanlı operasyonlarla 16 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘Çıkar Amaçlı Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak’ isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Özellikle alkollü mekan sahiplerini ve gözüne kestirdikleri iş adamlarını haraca bağlayan çete, emellerine ulaşmak için yapmadığını da bırakmadı. Silahla yaralama ve kurşunlama dahil kentte terör estiren çetenin polis peşine düştü. Çetenin,  Denizli’de şirket ve alkollü mekan sahibi olup ekonomik durumu iyi olan kişilerden, zorla para almak için ölümle tehdit ettiği,  işyerlerini ve mekanlarını silahlı olarak bastığı, nitelikli yağma, kasten yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma dahil birçok olay gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

DERİN DEVLET ALGISI YARATMIŞLAR

Denizli polisi, suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını ve kamu gücünü kullanıyormuş algısı oluşturmaya gayret gösterdiğini de belirledi. Bu yolla da mağdurların polise gitmesine, şikayet ve ihbarda bulunmasına mani olmaya gayret ettiklerini tespit eti. Kısa zamanda 20 ayrı suç işleyen çete üyelerine yönelik eş zamanlı 13 ayrı adreste operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 16 kişi Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak suçlarından adli işlem yapıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Yapılan incelemelerde örgüt üyelerinin geçmiş suç kayıtlarına bakıldığında kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve aynı zamanda kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından birçok suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

ARAMADA ORTAYA ÇIKTI

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1adet kurusıkı tabanca, 11  adet bıçak, 1 adet kılıç, 16 adet tabanca iskeleti, 15 adet tabanca namlusu, 80  gram esrar maddesi, 3 gram metamfetamin, 2 kök kenevir bitkisi, 58 adet tarihi eser-sikke bulunarak el konuldu. “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçundan adli mercilere sevk edilen 5 şahıs tutuklandı.