Türkiye’de bazı alanlarda ilan edilen turizm merkezleri ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinin iptali, sınırlarının yeniden belirlenmesi, isim ve statülerinin değiştirilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararla, sınırları yeniden belirlenen alanlar arasında Denizli Akköy-Gölemezli Termal Turizm Merkezi ve Denizli Buldan-Tripolis Termal Turizm Merkezi yer aldı. Aydın Buharkent/Denizli-Sarayköy Termal Turizm Merkezi'nin adı Denizli Sarayköy Termal Turizm Merkezi olarak değiştirilerek sınırları yeniden tespit edildi.

DENİZLİ SARAYKÖY TERMAL TURİZM MERKEZİ

Denizli Sarayköy Termal Turizm Merkezinde önemli jeotermal tesisler bulunmaktadır. Bunların başında Karataş Köyü yakınındaki Hamamaltı Mevkii'ndeki jeotermal alandır. Tırkaz- Tekke köylerinde 4 adet tesis bulunmaktadır. Suyun sıcaklığı 80 derece seviyelerinde olup, romatizma, deri, kadın hastalıkları, idrar yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

DENİZLİ AKKÖY-GÖLEMEZLİ TERMAL TURİZM MERKEZİ

Akköy- Gölemezli Termal Turizm Merkezi Alanı, Pamukkale İlçesine bağlı Gölemezli, Çeşmebaşı, Kavakbaşı mahalleleri yerleşim alanlarını da içine alacak şekilde ve Belenardıç, Haytabey ve Eymir mahallerinin yerleşim alanı dışındaki bölgeleri kapsamaktadır. Bölgede jeotermal ısıtmaya dayalı seracılık yapılmaktadır. Jeotermal MTA kaynak 4 adettir. Kaynaklar nitelik bakımından birbirinden farklıdır. Birisi çamur hamamı olarak kullanılmaktadır. Sıcaklıkları 35-60 ºC arasındadır.

BULDAN-TRİPOLİS TERMAL TURİZM MERKEZİ

Buldan Tripolis Termal Turizm Merkezi, Menderes Nehri vadisinde Tripolis Antik Kenti yakınında yer almaktadır.