Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimde AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı  adayı olarak bir kez daha Osman Zolan’ı göstermesi sonrası sosyal medya adeta yıkıldı. Partinin önde gelenleri, partililer, vatandaşlar Başkan Zolan’la çekildikleri fotoğrafları paylaşıp adeta sosyal medyada tebrik mesajı yağmuru yaşattı.

Yerel seçim takvimin yaklaşmasıyla siyasi partilerin kimleri aday göstereceği merak konusuydu. MHP’nin adayı belirirken, CHP’de birkaç gün sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. Ancak daha çok merak edilen ise AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kim olacağı yönündeydi. Belediyecilik anlamında alt yapı, üst yapı, sosyal belediyecilik ve modern şehircilik anlamında başarısıyla dikkat çeken güler yüzüyle vatandaşların gönlünde yer eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan en önemli aday olarak duruyordu. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde AK Partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkanı adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bir kez Osman Zolan’ı gösterdi.  İşte o andan sonra facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya mecralarında paylaşım üzerine paylaşım rekoru kırıldı. Partinin önde gelenleri, partililer, vatandaşlar Başkan Zolan’la çekildikleri fotoğrafları paylaşıp sosyal medyada tebrik mesajı yağmuru yaşattı. Sosyal medyada adeta Zolan rüzgarı esti.

OSMAN ZOLAN ÖZGEÇMİŞ:

1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı. Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.