Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası, açıkladığı normalleşme takviminde düğün salonlarının da yer almasıyla birlikte evlilik hazırlığı yapan çiftlerin yüzleri de güldü. Denizli’de aylardır erteledikleri düğünlerini yapmak isteyen çiftler, düğün salonlarını telefon yağmuruna tuttu. Hazırlıklarına başlayan çiftler, düğün tarihinin gelmesini dört gözle bekliyor.

Koronavirüs salgınında normalleşme takvimiyle birlikte düğün salonları açıldı. Denizli’de aylardır erteledikleri düğünlerini yapmak isteyen çiftler, düğün salonlarını telefon yağmuruna tuttu. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, düğün salonlarının açılmasıyla birlikte yüzleri de güldü.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine göre, düğünlerle ilgili kurallar belirlendi. Düğünlerde masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulmasının yanı sıra yiyecek ve içecek ikramının ise yapılmaması yönünde karar alındı. Düğünler, 100 davetli ile sınırlandırıldı. Nişan ve kına gibi etkinliklerinin ise 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra yapılması bekleniyor. Düğünlerin yapılmasının açıklanması sonrası, kuyumcular, beyaz eşyacılar başta olmak üzere birçok sektörde de hummalı çalışma başladı.