Sonbahara doğru yaklaşılan bu günlerde Denizli’de sıcak hava hafta boyunca kavuracak. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecekler sıcaklıklar, 38 dereceyi görecek. Denizli’de bugün hava sıcaklığı en düşük 25, en yüksek 37 derece, Pazar günü ise en düşük 27, en yüksek 37 derece hissedilecek. Yeni haftada ise sıcak hava etkisini göstermeye devam edecek. Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 26 derece, en yüksek 38 derece olacak.

TERMOMETRELER 42 DERECEYİ GÖSTERDİ

Meteorolojik verilere göre; Haziran, temmuz, ağustos dönemine bakıldığında termometrelerin en yüksek sıcaklık ölçtüğü tarihler olarak 12-14 ağustosu gösterdi. 12 ve 13 ağustos tarihlerinde termometreler 41 dereceyi gösterirken, 14 ağustosta ise 42 derece oldu. 

UZMANLAR UYARDI

Ağustos ayı ile birlikte kavurucu sıcaklar Denizli’nin dört bir tarafında etkisini gösterirken, artış gösteren hava sıcaklıkları günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Denizlililer, kent merkezinde gölgelik ve kapalı alanlarda serinlemeye çalışıyor. Vatandaşlar, aşırı sıcaklara karşı çareyi bol bol sıvı tüketmekte buluyor. Uzmanlar vatandaşların özellikle öğlen saatleri başta olmak üzere uzun süre güneş altında kalmamaları gerektiğini belirterek özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanların güneşin olumsuz etkisinden korunması gerektiğini ifade etti. Uzmanlar, kronik hastalıkları olanlar hipertansiyon, diyabet, aşırı kilolu ve aşırı zayıf insanlar, kanser hastaları, 65 yaş üstü hastalar, 5 yaş altı çocuklar gibi guruplar risk altında olduğunu söyleyerek, aniden fenalaşma, halsizleşme ve yorgun hissetme gibi belirtilerin olması durumunda bireylerin vakit kaybetmeden doktor kontrolü yaptırmaları gerektiğini dile getirdi.