Kurban Bayramına saatler kala Arife günü dolayısıyla Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında yoğunluk arttı.  Kurbanlık almak isteyenler pazara koştu. Pandemi nedeniyle yoğun önlemlerin alındığı pazara giriş-çıkışlar 12 elektronik bariyerden gerçekleşiyor. Avuç içinden ateş ölçümü, ellerin dezenfekte edilmesi ve maske şartıyla vatandaş pazara girebiliyor.

Pazara giriş-çıkış yapan araçların tamamı son sistem dezenfeksiyon tünelinden geçerek steril ediliyor.

Önlemlere rağmen yoğunluğu azaltmak için gece saat 23.00’e kadar açık olan pazar saat 24.00’a kadar açık olacak.

Koronavirüs tehdidi nedeniyle yetkililer ise, pazarın gece saat 24.00 kadar açık olduğunu ve vatandaşların acele etmemeden rahatlıkla kurbanlıklarını yoğunluğa mahal vermeden alabilecekleri konusunda uyardı.

Fiyatlar Ne Kadar?

Her padokta satıcıların hayvanların menşesini, kilogram fiyatını belirten tabelalar asıldı. Fiyatlar konusunda ise kilogram bazında 450 kilogramın üstündeki büyükbaş hayvanlar için rakamlar 19 ile 21 lira, 450 kilogramın üstündeki büyükbaş hayvanlar için rakamlar 20 ile 22 lira arasında değişiyor. Küçükbaşta ise 55 kilogram altındaki hayvanlar 27 ile 29 lira, 55 kilogramın üstündeki hayvanlar için ise 26 ile 27 lira arasında fiyatlandırma bulunuyor. Düvenin kilogram fiyatı 19 ile 21 lira, keçinin kilogram fiyatı ise 26 ile 28 lira arasında değişmektedir.