Ünlü Gazeteci Nedim Şener, hürriyet.com.tr’de yayımlanan köşe yazılarından birisinde FETÖ’nün skandal olaylarından birisine yer verdi.

15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce ve sonrasında yurtdışına kaçan FETÖ’nün üst düzey yöneticileri bir yandan farklı gruplar halinde yapılandığını, örgüt içi skandalların ise üst üste patlak verdiğini yazısında vurgu yapan Şener, ucu Denizli’ye de uzanan FETÖ’cüler arasında yaşanan büyük bir taciz ve tecavüz skandalı iddiasını paylaştı.

Skandalın üstü örtülemeyecek kadar büyük olduğunu ayrıca yaşanan gelişmelerin FETÖ’nün akıbeti hakkında da bilgi verdiğini belirten Nedim Şener, özetle tecavüz ve taciz skandalı ile yazısında şu bilgiler yer alıyor;

“FETÖ’cü Haldun Çetinkanat, uzun süre Denizli’de çalışan bir uzman doktordu. FETÖ elebaşına en yakın isimlerden olan İsmail Büyükçelebi aracılığıyla Amerika’ya firar etti. Çetinkanat, FETÖ yönetiminin özel önem verdiği isimlerden birisiydi.

Amerika’da FETÖ elebaşı Gülen’in kaldığı kampa giderek İsmail Büyükçelebi’nin referansıyla örgüt üyelerine birçok konferans, seminer vererek güvenlerini kazandı. Amerika’da uzun süre İsmail Büyükçelebi başta olmak üzere örgütün önde gelen üyelerine ve birçok kadına fizyoterapistlik yaptı.Bu kişinin ortopedi ve travmatoloji uzmanı olmasına rağmen Amerika’da “Hipnoz yoluyla ağrıları gideriyorum” diyerek 7 kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Tedavi adı altında yalnız tecavüz değil, aynı zamanda 30 kadına da muayene sırasında cinsel tacizde bulundu. Ancak son zamanlarda cinsel taciz olaylarının duyulmasıyla örgüt yönetiminde panik başladı. Başta İsmail Büyükçelebi, Mustafa Fidan, Gürkan Vural olmak üzere referanslarını Twitter üzerinden iptal etmeye başladı.

Ayrıca FETÖ cinsel taciz olaylarının örgüt içerisinde duyulmaya başlanmasıyla böyle bir doktorla ilgilerinin olmadığını sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı.

Öyle anlaşılıyor ki FETÖ’cülerin bu tecavüz skandalıyla başları belaya girecek.

Oysa tecavüzcü Çetinkanat’ın Pensilvanya’daki örgüt yönetimi ile ilişkilerini en iyi FETÖ üyeleri biliyor. İlginç olan ise açtığı okullarla Amerikan hazinesini dolandıran FETÖ’nün sahtekârlıklarına göz yuman Amerikan Adalet Bakanlığı ile FBI gibi kuruluşların, 7 kadına tecavüz ve 30 kadına taciz gibi büyük bir skandala sessiz kalması...”

Gazeteci Nedim Şener’in yazısına; aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/nedim-sener/fetoculer-amerikadaki-tecavuz-skandalini-nasil-orttuler-41618241