Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 noktada başlayan orman yangınları ile Osmaniye, Adana ile birlikte Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde de orman yangınları meydana geldi. Tarihin en büyük yangınları olarak kayıtlara geçen olaylarla ilgili olarak birçok yerleşim birimi tahliye edilirken can kayıpları da yaşandı. Yaşanan bu kayıpların üzerine Denizli’de Fırıncılar da harekete geçti.

Denizlili fırıncılar yangın bölgesindeki mağdur vatandaşlar için harekete geçti. Afet bölgesinde bulunan vatandaşların sıkıntı çekmemesi için Denizli’den binlerce ekmek gönderilecek.

 Yangın bölgelerinde mağdur olan vatandaşlar için yardım etme kararı alındı. Mağdur olan vatandaşların ekmek sıkıntısı çekmemesi adına yangın bölgelerine binlerce ekmek göndereceklerini belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizlili Fırıncılar olarak mağdur olan vatandaşlar için en kısa zaman içerisinde bölgelere ekmek göndereceklerini söyledi. Fırıncı esnafının bu tür durumlara karşı hassas olduğuna da değinen Karadaban, “Bilindiği üzere Ege ve Akdeniz bölgelerinde birçok yerde büyük yangınlar çıkmıştır ve halen bu yangınlar bazı bölgelerde devam etmektedir. Vatandaşlarımız çıkan yangınlardan olumsuz etkilenmiş hatta bazı vatandaşlarımız da hayatını kaybetmiştir. Mağdur olan vatandaşlarımız için Denizlili fırıncılar olarak ekmek yardımı yapmaya karar verdik. En kısa zaman içerisinde ekmeklerimizi yangın bölgelerine göndereceğiz” dedi.