Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması'nın 84. yıldönümü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Kadınlara bundan tam 84 yıl önce seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve şükran ile anıyoruz. Biz bütün uygar ülkelerden önce bu hakları kazanmış bir ulusun kadınlarıyız. Atamızın emanetini el ele vererek gençlerimizle, Denizlimizin değerli kadınları ile birlikte sonsuza kadar koruyacağız” dedi.

Türk kadınına verilen değer

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, “5 Aralık 1934'de kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildi. Demokrasinin beşiği dediğimiz batı ülkelerinden örnek vermek istiyorum. Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de 1971 yıllarında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasiye olan inancının, seçme ve seçilmeye verdiği değerin ve en önemlisi Türk kadınına verdiği değerin göstergesidir. Bunu bir adım daha ileriye götürmek sizlerin elinde" dedi.

Nasıl başardıklarını anlattılar

Çelenk sunumunun ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli’nin iş, bilim ve siyaset dünyasından başarılı kadınları Osman Aydınlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşturdu. PAÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gül Aktaş, Akça Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semra Akça Acar ve Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Şükran Atmaz, düzenlenen söyleşide öğrencilerin merak ettikleri soruları ve başarının sırrını anlattı.