Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde gerçekleşen toplantıda  TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca, 1-2 Mart tarihlerinde ‘Kentine Sahip Çık’ sloganıyla ‘Denizli Kent Sempozyumu’nun Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini  duyurdu.

Sempozyumun Denizli kentinin mevcut durumu ve geleceği açısından önemli bilgiler sunacağını aktaran Sarıca, “Evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşamaktayız. Hepimizin ortak değeri olan kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğünü görmekteyiz. Kamusal hizmetlere erişimde müşteri odaklı bir anlayışın benimsendiği ve özellikli kentsel dönüşüm adı altında toplumun büyük bir kesiminin, başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür  gibi  temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme süreci ile karşı karşıyayız. Gerçekleşecek sempozyumda ‘Sürdürülebilir Kentler, Kente Güncel Yaklaşımlar, Büyükşehir olmanın Etkileri ve Ulaşım, Kent ve Çevre Sorunları, Kent ve Peyzaj’ başlıkları altında 17 bildiri sunulacak, geleceğin Denizli’sinde bu politikaların ne şekilde gerçekçi bir zeminde buluşturulabileceğine dair yöntem ve araçlar ortaya konulacaktır” dedi.

BAŞKAN ADAYLARINI BEKLİYORUZ

Sarıca, sempozyumun 2. Gününde Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan adaylarının katılımıyla Forum düzenleneceğini belirterek şunları söyledi, “Aldığımız karar gereği, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin büyükşehir belediye başkan adayları, Merkezefendi ve Pamukkale belediye başkan adaylarını bu sempozyuma davet ettik. Bazılarına ulaşamadık, daha ulaşmaya çalışıyoruz. Biz tamamın katılmasında yanındayız. Başkan adayları sempozyumda hem mühendis ve mimarlara hem sempozyuma katılacak basın mensuplarına hem de Denizli halkına söyleyecek sözleri varsa söylemelerini, bizim de soracaklarımıza cevap vermesini bekliyoruz” dedi.