Denizli’de yaşanan ekonomik süreçteki sıkıntıları aşmak için bir firma daha halk arasında iflas erteleme olarak bilinen konkordato sürecine başladı. Denizli’de mermer Sektöründe önemli rol alan SS Doğaltaş Traverten Sanayi Tic. Ltd. Şti firması, Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine başvuruda bulunarak konkordato talebinde bulundu. 6 bin metrekare  kapalı, 20 bin metrekare  açık olmak üzere toplamda 26 bin metrekare  alan üzerine kurulu fabrikada aylık 100 bin metrekare üretim kapasitesine sahip SS Doğaltaş’ın talebini değerlendiren mahkeme firmaya 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, konkordato sürecinin başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla 3 komiser görevlendirdi.

Mahkeme kararında ayrıca firma yetkililerine konkordato sürecinde; tüm iş ve işlemlerinin komiser onayına tabi tutulduğu, davacıların mahkeme izni dışında geçici mühlet kararından itibaren rehin tesis etmelerinin, kefil olmalarının, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devretmelerinin, takyit etmelerinin ve ivazsız tasarruflarda bulunmalarının tedbiren önlenmesine karar verildiği aktarıldı. Aksi takdirde ise, yapılan işlemlerin hükümsüz olacağının, borçlu-davacıların bu hükme yahut komiserin ihtarlarına aykırı davranması halinde borçlunun malları üzerindeki tasarruf yetkisinin kaldırılarak İİK.nun 292.maddesi gereğince konkordato talebinin reddi ile iflasa tabi şirketler hakkında iflasın açılmasına karar verileceğini hükmetti.

Mahkeme ayrıca alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak dosyasına itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebileceklerini duyurdu.