Kentin gündeminden düşmeyen Çardak Havalimanında yaşanan taksi sorunu, 2019’a girdiğimiz şu günde de bir çözüme kavuşmadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanında Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül ayında feshetmişti. Dolayısıyla taksiler terminal önüne kadar yolcu bırakabiliyor ama havalimanına inen yerli ve yabancı yolcuyu alamıyordu. Alan taksilere de cezalar yağdı. Mecburiyet nedeniyle taksiciler, havaalanı nizamiye kapısının önüne çıktı, yolcularda 500 metre terminal önünden nizamiye önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı.

En azından yolcuların mağdur olmaması için bir orta yolda bulunmadı. Hal böyle iken Eylül ayında başlayan kriz, yılbaşı gecesinde de devam etti.

 Denizli’de yılbaşı gecesi kimi evinde ailesiyle kimi ise eğlence mekanlarında 2019’u karşıladı. Ancak   Çardak Havalimanı içinde yolcu almalarına yaşana sıkıntı nedeniyle artık izin verilmeyen Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne üye taksiciler havalimanı giriş kapısı dışında yolcuları mağdur etmemek ve evlerine ekmek götürmek için nöbet tutmaya devam etti.

“EKMEĞİMİZ İÇİN DİRENECEĞİZ”

Pamukkale Taksi Kooperatif Müdürü Arif Mergen, 28 yıllardır havaalanından yolcu taşıyan onlarca taksicinin büyük bir haksızlığa maruz kaldığını belirterek, “1991 yılından itibaren Pamukkale Taksi olarak Denizli Çardak Havaalanına inen yolcuları mağdur etmemek, ekmek parasını taştan çıkarmak için yıllarca aralıksız hizmet verdik. Başlangıçta 31 ortak ile kurulan kurum gerek uçak seferlerinin azlığı gerekse Denizli-Havalimanı arası mesafenin uzaklığı, insanların taksimetre ücretini yüksek bulması nedeniyle boş gidilip gelinmesine rağmen vazgeçilmeden hizmet sürdü.

Dahası edilen zarar nedeniyle istifalar nedeniyle 15-16 kooperatif üyesine düşülmesine rağmen. 2006’da uçak seferleri arttı ve yolcu sayısı yukarıya doğru artmaya başladı. Hem uçak bileti hem de taksi  ücreti yolculara ciddi anlamda bir külfet oluşturuyordu. Özellikle daha sık uçakla yolculuk yapan PAÜ’den hocalarımızın isteği ve tavsiyesi ile hizmeti daha fazla kişiye daha düşük ücretle ulaştırmak için birkaç yolcu alarak paylaşımlı taksicilik hizmeti de sunduk.  Amacımız yolcularımızın üzerindeki külfeti aşağı çekmekti. O dönem Denizli Belediye Meclisimizden de 416 sayılı karar ile yaptığımız hizmetin dolmuş taksi anlamına gelmediği, paylaşımlı taksi olduğuna dair kararda alındı.

Bunun ertesinde de 2012 yılında DHMİ Genel Müdürlüğü hem Denizli’nin sosyo ekonomik yapısını göze alarak hem de Çardak- Denizli arası mesafeyi göze alarak insanların ve taksici esnafın ticari faaliyetini düşünerek yapılan hizmetin dolmuş taksi anlamına gelmediği ve hizmetin verilmesinde sakınca olmadığı yönünde iznini verdi ve tabelamız asıldı” dedi.

O GÜN İŞLER DEĞİŞTİ

Süreçte bugünkü yaşanan sıkıntıya nasıl gelindiğini açıklayan Mergen, “Ancak ne zaman havaalanına yolcu hizmeti sunan firmanın THY ile olan sefer sözleşmesi bozulup, artık binen yolcu kadar kişi başı ücret almak suretiyle yeni sözleşme hükmü devreye girdi o günden bugüne gözü bizim ekmeğimizde oldu. 2009-2018 arası hem o firmasıyla hem de Çardak’ta bulunan taksicileri ile bir dizi mahkeme süreçleri yaşadık ve hepsini biz kazandık.

Yolcu tercihi de bizden yana oldu sürekli. Çünkü ilk kurulduğu günden bugüne üstün hizmet anlayışı ile görev yapan bir kurum olduk. Bu işi yaparken aynı zamanda çağın gerekliliklerini de göz ardı etmedik.Tam anlamıyla kurumsal bir yapıya büründük ve işi ehillerine teslim ettik. Birçok insana iş kapısı olduk. Günümüz itibariyle sistemimizde kayıtlı 100 bine yakın bireysel müşterimiz ve 250 bine yakın yerel ve ulusal düzeyde firmalarla cari olarak hizmet vermekte olan kocaman bir aile olduk.

Yıl 2018 oldu ve otobüs firması havalimanı hizmet ihalesini yüksek bir bedelle aldı, yerel ve Ankara’da ne kadar ilgili kurum varsa şikayet etmeye başladı. Bizim yüzümüzden ihale bedelini çıkaramadığı iddia ederek zarar ettiğini bildirmeye başladı. Akıllara şu soru geliyor! Pamukkale Taksi zaten yıllardır bu şekilde hizmet veriyordu sende yıllardır bu işin içinde olan bir firma olarak gelir ve giderini bilirken neden o zaman riske girip o ihaleyi yüksek fiyatta aldın.

Bundan sonra ki hedefi de taksi hizmetlerinin kendisi tarafından verilmesini sağlamaktır. Bunun sebebi taksi ihalesine taksi kooperatifleri haricinde A1 yetki belgesine sahip firmaların da girebilecek olmasıdır kendisi de bu belgeye sahiptir. Şimdi hem yolcular mağdur hem de taksiciler. Yolcular terminal önünden binemediği gibi 500 metre yürüyerek taksi hizmeti almak için havaalanı giriş kapısına yürüyor. Engellisi, hastası, turisti… Gerçekten yazık. Bu yüzyılda insanların daha iyi ve kaliteli bir hizmet alabilmesini sağlamak için rekabet ortamı yaratmak yerine tekelci zihniyete çanak tutan idareleri de ayrıca kınıyorum. Şunun bilinmesini isteriz ki; yılbaşı da olsa, bayramda olsa hiçbir zaman ekmeğimizin peşini bırakmayıp tüm zorluklara göğüs gererek hizmetimizi vatandaşımıza vereceğiz. Öncelikle bu zor zamanlar da bizi yalnız bırakmayan değerleri yolcularımıza, duyarlı siyasetçilerimize, STK’lara ve yönetimlerine sonsuz teşekkürler. Eski mahkeme süreçlerinde olduğu gibi inşallah hak yerini bulacaktır ve batıl zail olacaktır. Biz de daha güçlü bir şekilde yeniden vizyon şehrimizin her zaman her şeyin en iyisini hak eden halkımıza hak ettiği kaliteli hizmetimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.