ERZİNCAN (İGFA) -  Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı başkanlığında, kamu kurumu müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile AFAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şubesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin 2020 yılı Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları kapsamında yürütmüş oldukları faaliyetlere ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda; başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın “UYUMA” projesi hakkında bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekilerek, projenin ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının toplantılarında, eğitimlerinde ve seminerlerinde gündem maddelerinden birisi olması gerektiği; uygulamanın tanıtılması ve kullanımının artırılması yönündeki çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Erzincan merkez ve ilçelerdeki metruk binaların tespiti, yıkımı ve ıslahı için ilgili kurumlarca komisyon kurulması kararlaştırıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizdeki tüm okulların ziyaret edilerek öğrencilerin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.