Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ'nün devletin bütün hücrelerine 40 yıl boyunca sızan, bazen muhafazakar bazen de sosyal demokrat görünümde bir terör örgütü olduğunu ifade etti. Gül, 15 Temmuz darbe girişimi davalarının devam ettiğini belirterek, “Fiili darbe davalarının genel itibarıyla yüzde 70 oranında ilk derecede sonuçlandığını söyleyebiliriz. Darbe davalarında 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir” diye konuştu.

FETÖ davalarında 622 sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını dile getiren Gül, bu sanıklardan 31'i hakkında 4 kez, 4 sanık hakkında da 3'er kez ağırlaştırılmış müebbete hükmedildiğini söyledi.

887 sanığın müebbet hapisle cezalandırıldığını, 631 sanığa 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası ile bin 478 kişi hakkında da beraat kararı verildiğini belirtti. Gül; "Yargı mensupları büyük bir titizlikle mücadeleyi sürdürüyor. Bugün zaten yargıya yönelik tehditlerin, FETÖ'cüler yargıdayken yargıya söz söylemeyelerin, FETÖ'cüler yargıdan temizlendikçe yargıya söz söylemesinin temelinde de FETÖ ile etkin mücadeleyi zayıflatmak, yargı mensuplarının vermiş olduğu haklı yargılama mücadelelerini hafife almak ve bu konuda mücadeleyi zaafa uğratma çabası vardır” dedi. (AA)