Denizli’de havaların ısınmasıyla birlikte ürünlerin fiyatları düştü. Çarşamba Pazarı’nda patates ve soğanın kilosu 8 TL’den 3,5 TL’ye, domates 6 TL’den 3 TL’ye, salatalık 5 TL’den 3 TL’ye kadar indi. Fiyatların düşmesi bile vatandaşı tatmin etmedi. Her hafta pazardan alışverişlerini yapan vatandaşlar meyve-sebze fiyatlarındaki düşüşün tatmin edici olmadığını ifade ederek ürünlerden az alarak haftayı geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Diğer yandan sebzeler arasında en çok el yakan ise barbunya. Geçtiğimiz ay 12 TL olan barbunya bu hafta 8 TL’ye düştü. Bu düşüş bile vatandaşın barbunyaya olan talebini değiştirmedi. Diğer meyve-sebze fiyatları ise fasulye 4 TL, patlıcan 5 TL, biber 7 TL civarında seyrediyor. Yaz meyvelerinde çilek ilk çıktığında 10 TL iken şimdi 6 TL, erik 10 TL, şeftali 4 TL, kayısı ve muz da 7 TL. Meyvelerde ise en pahalı ürün kiraz. Kiraz pazarda 12 TL’den alıcı buluyor.

FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Pazar esnafı fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebini üretim maliyetlerinin yüksek olmasına ve ilk çıkışta fiyatların her zaman daha yüksek olmasına bağlıyor. Ürün fiyatlarının sirkülasyon arttıkça daha çok düşeceğini vurgulayan pazarcılar sera ürünlerinin yerini yerli ürünlerin alacağına da dikkat çekti.